Fagdag Aktivitetslære 2IDA og 2IDB

Torsdag uke 1 var to klasser igjen klare for tur! Fagdagen i Aktivitetslære "Bål & Digg" 6. januar, brukte Vg2 idrett til å forberede seg til en vintertur med overnatting som skal gjennomføres i uke 7. Forberedelsene handlet om å kle seg etter vær, sanke ved, bygge bål og lage mat på bålet.

Blid gutt på tur i skogen - Klikk for stort bildeSol og god stemning Christine Norvang   

Mange opplevde det kalde været som en utfordring, -8 er jo ikke hverdagskost i disse trakter. Etter dagens tur har mange erfart at de må kle seg annerledes på overnattingsturen for å ikke bli for varme når vi arbeider og ikke fryse når vi setter oss ned.

Mat på bål, ble for de fleste denne gangen ulike retter innpakket i folie. Elevene fikk blant annet velge mellom "Synnes Skattekiste", "Turpakka ala Sondre", "Malins bakte søtpotet med grønnsaksfyll" eller "Christines fiskepakke med grønnsaker". Det smakte himmelsk i solen helt nede ved Vestvannet. Et godt måltid ved bålet måtte jo også inkludere dessert. Her hadde vi ulike forslag som "Grillet Kanelbolle", "Grillet eple" og "Banandrøm". Mmmmmm......

Det ble en veldig fin dag ute og mange gjorde erfaringer som de vil ta med seg inn i overnattingsturen vi skal ha senere i vinter. Vi krysser fingrene for at vi får like godt vær på den turen også. 

Bra jobbet både av elever, og lærerne Synne, Malin, Christine og Sondre! 

Bålkos og personer ved vannkanten - Klikk for stort bilde
Bålflamme ved vannkanten - Klikk for stort bilde
Røyk fra bål - Klikk for stort bilde
Jenter på tur i skogen - Klikk for stort bilde
Elever på friluftstur - Klikk for stort bilde
Blid gutt på tur i skogen - Klikk for stort bilde
Til toppen