Velkommen til skolestart 2023

Torsdag 17. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart.

Velkommen til oss på St. Olav Eldbjørg Solerød

 

Oppmøte første skoledag

Oppmøtetidspunkter finner du under her. Du vil også få en sms fra skolen om dette. 
For alle klokkeslett gjelder følgende oppmøte: 
Studiespesialiserende, bortsett fra påbygg: Elevkantina
Idrett og toppidrett: Rom 206, 2.etg og til venstre
Salg, service og reiseliv: Rom 211, rett inn fra hovedtrapp.
Påbygg: Hovedinngangen

  • Vg1 – alle klasser: Kl 09.00.
  • Vg2 - alle klasser: kl 10.00. 
  • Vg3 - alle klasser: kl 11.00

Nytt skoleområde

Erstatningsbygget T20 Eldbjørg Solerød

Fra skolestart er vi på plass i Tuneveien 20. Alle skal benytte hovedinngangen når de kommer til skolen første dag.

Transport til T20:
Bil: Dersom du skal bli kjørt av andre, må du be dem slippe deg av i busslommen i Tuneveien, vis a vis KK Sushi. Det er ikke mulig å kjøre inn til skolen for å slippe av der. 
Det er dessverre ikke parkering for elever, og dersom du skal kjøre egen bil må du parkere ved Tunevannet og gå resten av veien. 

Buss: Hvis du skal ta buss, er det flere busser du kan ta. Blant annet vil linje 12 og13 til Kalnes, 137 til Hannestad/ Opstad og 633 til Moss stoppe rett utenfor i Tuneveien 20. Disse går fra Bussterminalen.  

Områdekart Tuneveien 20 Eldbjørg Solerød

Moped/ motorsykkel/ mopedbil: Det vil som i Dronningens gate finnes 3 mopedparkeringer. Moped og motorsykkelparkering finnes det god plass til foran hovedinngangen. HUSK at det er mange barn som bruker den samme veien som skolevei.

Kjør pent og forsiktig slik at alle kommer trygt fram!!

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. 

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart skolekontoen din er aktivert.

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for å skaffe deg en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Viken, tilbyr fylkeskommunen en gunstig avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående skole.

Les mer om elev-PC og bestilling

Aktiver skolekontoen og kom i gang med din elev-PC/-Mac

For å kunne koble til trådløst nettverk, bruke programmer og skrive ut på elevprinteren, må du aktivere skolekontoen (brukerkontoen) din. Du vil motta en aktiverings-SMS fra Viken fylkeskommune med den informasjonen du trenger. SMS-en blir sendt ut ca. 11. august eller en av de påfølgende dagene.

Aktiver skolekonto og kom i gang med elev-PC/-Mac

Hvis du har glemt passord eller glemt brukernavn, finner du også hjelp på samme side.

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideo

Digitalt skolebevis, fotografering og oblater

Du som begynner på Vg1 høsten 2023, får et digitalt skolebevis med bilde. Vi tar bilder av alle nye elever første skoledag. Du vil få beskjed om når det er din tur til å fotograferes.

Du som begynner på Vg2 eller Vg3, og som har et fysisk skolebevis fra tidligere, får et oblatklistremerke som viser at beviset er gyldig for inneværende skoleår. Klistremerket skal settes på skolebeviset.

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte.

Se fraværsreglement for alle elever i Viken

Skoleskyss

Trenger du skoleskyss til og fra skolen, må du søke om det hvert år. Husk å søke så snart du har fått beskjed om inntak.
Nytt av året er det at de som har rett på gratis skoleskyss kan få skolebusskortet sitt som en helårs bussbillett i appen til ØstfoldBillett. For å få busskortet i appen må du først installere appen ØstfoldBillett, om du ikke allerede har den. Du må sende inn ny søknad i MinSkyss og registrere telefonnummeret ditt både der og i appen, slik at Østfold Kollektivtrafikk kan få sendt bussbilletten til deg. Ønsker du busskort i stedet, må du sende mail til skoleskyss.okt@viken.no.  
 

Billett i app sendes ut til elevene mandag 14. august, elever som søker etter dette vil få sin billett i appen fortløpende. Dersom du ikke ønsker digital billett, får du kortet utdelt på skolen. 

Dersom du har rett på skoleskyss, reiser du gratis ut uke 35, altså frem til 4. september. 

Finn ut om du har rett til skoleskyss, og hvordan du søker

Gratis lærebøker og andre læremidler

Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. 

Se avtale om lån av læremidler

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend fra Lånekassen. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleruta

Se skoleferier og fridager for kommende skoleår

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens rådgivertjeneste

Reglementer

Lurer du på noe om fravær, ordensreglementet eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Se oversikt over reglementer som gjelder for deg som elev

Spørsmål?

Har du ting du lurer på, kan du ta kontakt med skolens ledere eller Elevtjenesten. Du finner Elevtjenesten i 3.etg. 
For elever på ST og SSR: Utdanningsleder Jarle Eriksen, rom 202
For elever på Idrett og toppidrett: Utdanningsleder Hanne Nilsen, rom 202. 
Du kan også spørre ansatte i resepsjonen og kontoret, som du finner i 2.etg, rom 218/219 på T20.

Parkering

Det er begrenset med parkeringsplasser ved skolen. Vi oppfordrer alle til å benytte alternativ transport.

Forsikringer

Du som elev er forsikret gjennom Viken fylkeskommunes avtale med KLP. Forsikringen gjelder personskade, og dekker ikke personlig utstyr eller verdisaker som PC, telefoner, klokker, smykker, sykler etc.  

Les mer om hva forsikringen dekker og hvordan du bruker den

Rektors hilsen

Rektor Monica Østby ønsker deg velkommen til et nytt skoleår:
Velkommen som elev ved St. Olav videregående skole skoleåret 2023-2024! Dette skoleåret skal vi ha tilhold i nyoppussede lokaler i Tuneveien 20.

Vi forventer at det blir et skoleår med fokus på læring, og at vi i fellesskap skal skape et godt skolemiljø. For å lykkes med dette må samspillet skje med respekt for hverandre og for fellesskapet. Vi vil i løpet av skoleåret ha fokus på vår visjon; St. Olav videregående skole – i sentrum for læring og vekst.

Vi ønsker deg velkommen til ett nytt, hyggelig og lærerikt skoleår!  

Vennlig hilsen
Monica Østby, rektor

Velkommen til skolestart!