Foreldremøte med gode råd

Ungdomsrådet i Sarpsborg har laget et digitalt foreldremøte med gode råd for ungdomsforeldre før sommeren. Ungdommene Jesper, Kristine og Ellen fra Ungdomsrådet tar opp temaene Trygg på nett, stress og press, ungdom og rus, og muligheter for fritidsaktiviteter i sommerferien. 

Digitalt foreldremøte deltagere - Klikk for stort bildeForeldremøte deltagere Sarpsborg Kommune

Dette møtet gir mer informasjon til dere foreldre om oss ungdommer, samt for å belyse litt av temaene det kan være lett å glemme som forelder, sier Kristine som er ungdomsråd-representant fra videregående skole. 

Ungdommene gir råd til ungdomsforeldre

  • Vær til stede, fordi vi trenger dere, spesielt i denne perioden av livet vårt, sier Kristine
  • Mye stress oppstår på grunn av nettet. Men stress kan oppstå over alt. Det vi trenger dere foreldre til er kort sagt hjelp til å unngå opplevelsen av stress hjemme, sier Ellen. 
  • Vi trenger bekreftelse på at vi er gode nok, uansett resultat eller prestasjon, sier Jesper. 

Politiet, barnevernet og SLT-koordinator er gjester i foreldremøtet

Ungdomsrådet har invitert med Linda Strømnes, leder av forebyggende avsnitt ved Sarpsborg politiet, Marte Tenstrand som arbeider i barnevernet og SLT-koordinator Tone Faale som har samtale om gode råd til ungdomsforeldre. Det å være til stede for ungdommen, være klare for å hente og bringe, og ta seg tid til gode samtaler og noen aktiviteter med ungdommen blir fremhevet av fagpersonene. 

Vær gode rollemodeller for de unge i sommer, og skap gode opplevelser sammen. Benytt kommunens oversikt over ferie og fritidsaktiviteter i sommer. 

Ungdomsrådet i Sarpsborg håper du vil se på deres digitale foreldremøte. 

Ønsker alle foreldre en flott sommer med sine ungdommer! 

Flere personer rundt et bord, deltar på digitalt foreldrmøte - Klikk for stort bildeGode råd på digitalt foreldremøte Sarpsborg kommune