Lesetips i påsken fra biblioteket

Vi ønsker riktig god påske, og legger ved noen gode tips på bøker du kan låne i påskeferien! 

Påskeeegg - Klikk for stort bilde Unsplash  

  • Vargtimen av Geir Tangen kriminalroman Vargtimen bokomslag - Klikk for stort bildeVargtimen   

Overbetjent Gabriel Fjell får en spesiell ilddåp som etterforskningsleder i Haugesund. Selvmordet til en fjorten år gammel jente ser ut til å være del av en marerittaktig trend som sprer seg blant byens ungdom og deres tilknytning til det internasjonale nettspillet «Blue Whale challenge». Tiden er knapp for Fjell som prøver å spore opp usynlige bakmenn mens han hanskes med traumer etter at storesøsteren tok selvmord atten år tidligere. Samtidig fortsetter ungdom å ta seg gjennom 57 oppgaver, som ender i den ultimate utfordringen: å ta sitt eget liv. Dette er første bok i kriminalserien om overbetjent Gabriel Fjell og kollega Aida Ibrahim fra Kripos. Geir Tangen sto lenge bak en av Norges mest leste krimblogger, og debuterte med krimromanen Maestro i 2015. Han henter alle sine romantitler fra låter av bandet Kaizers Orchestra. 

 

  • Lang tids reise av Jan Mehlum  kriminalroman Langtid boktittel - Klikk for stort bildeLangtid 

 2009 forsvinner en halvannet år gammel jente fra en leilighet i Tønsberg. Foreldrene til Felicia Nilsson har vært i barnevernets søkelys lenge, men ingen tiltak har blitt satt i verk. Lokalsamfunnet og etterforskerne er desperate etter å finne ut hva som har skjedd, og teoriene er mange. Så finner politiet spor etter Felicias blod både på badet i leiligheten og i båten til faren. Flere vitner melder seg, og de blir begge tiltalt for drap, hvorpå faren dømmes. Men Felicia blir aldri funnet, og advokat Svend Foyn, som var familiens nabo, har aldri klart å glemme saken. Ti år senere utgir VG en artikkel om mysteriet, og det bringer Foyd tilbake til fortiden.

 

Flere tips her: https://tinyurl.com/36cd4kh2

Mange av bøkene i oversikten er tilgjengelig både som papir, E-bok og E-lydbok gjennom appen Bookbites : BookBites | Biblioteksentralen (bibsent.no)

Til toppen