Nestleder i Elevrådet!

Gratulerer som nestleder i Elevrådet, Paktaw Hajipouri! 

  Elevrådsleder - Klikk for stort bildePaktaw Hajipouri Privat     

Da vår allerede valgte elevrådsleder Ellen Olesdatter fikk en mulighet med jobb/skole hun ikke kunne si nei til et annet sted i landet, snudde elevrådsgruppa seg rundt og kjørte en ny runde med valg. Etter at flere gode kandidater holdt gode appeller, var det etter en jevn avstemming Paktaw som ble nestleder av året.

Portrett elevrådsleder - Klikk for stort bilde
Elevrådsleder - Klikk for stort bilde

Vi tok en prat med henne, for å bli litt kjent. 

"Jeg heter Paktaw Hajipouri, er 17 og går andre året på studiet med samfunnsfaglig fordypning og er elevrådsleder for St.Olav i år. Ved siden av skolen så jobber jeg på Timmy donuts, maler, trener og er med venner. Jeg meldte meg som elevrådsleder fordi jeg bryr meg og tar ansvar uavhengig av rollen jeg har. Jeg irriterer meg sterkt over urettferdighet og tapt potensiale og holder ikke kjeft før vi oppnår det vi krever - ikke bare når det gjelder det jeg bryr meg om, men det elevene på St.Olav bryr seg om.

Det er ikke bare på St. Olav jeg har engasjert meg, men også på andre, ulike arenaer.
Fra ung alder, som tidligere flyktning og en som har opplevd urettferdighet så lenge jeg kan huske, har jeg det i meg å bry meg og prøve å gjøre en forskjell. Jeg har vært med i elevrådet gjennom store deler av skolegangen min og vært med på en del utenfor skolen også.
Blant annet så er jeg leder for Changemaker lokalgruppe og var ordfører for ungdommens bystyret for et par år siden. Gjennom rollen min som ordfører der, har jeg fått opplevd mye spennende. Jeg ledet alle møtene våre, var med på formannskapet, har vært med på arbeidsgruppen «ungdommens bystyre- revidering av vedtekter og vurdering av drift», var en av juryene for kulturpris og har til og med fått lov til å åpne møte i Samarbeidsutvalget, var med på Oppvekstkonferansen, og Olavskonferansen om Ære, ble en del av «Nordic Safe Cities» og har hatt viktige internasjonale møter hvor jeg har representert Sarpsborg og mye mye mer. I år skal jeg være med på ungdomsrådet (det nye navnet for UBY), og gleder meg masse!

Rollen min i den politisk-nøytrale ungdomsorganisasjonen Changemaker,  har vært svært lærerikt gjennom reisen min. Jeg har engasjert meg i organisasjonen siden 2018 og har gjennomgått flere lederkurs, samarbeidsøvelser, media kurs, kommunikasjonskurs og mye mer. Jeg har lært mye om enkeltsaker og lært å argumentere og står for det jeg mener.

Jeg skal bruke min erfaring til å jobbe videre mot hovedmålet mitt, en bedre Sarpsborg og en bedre verden.

Send meg en melding på teams om du har noe på hjertet, så jeg kan fremme DIN stemme og gjøre skolen bedre for alle."

Snart vil det også bli publisert en sak om vår leder, Simon Myklevold-Bøhn her på nettsiden. 

Til toppen