Velkommen til skolestart 2023

Vår fine skole - Klikk for stort bildeVår fine skole B.A.K

Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart.

Torsdag 17. august er første ordinære skoledag for elever ved Strømmen videregående skole.

Oppmøte første skoledag 

  • Vg1 – alle klasser: Torsdag 17. august klokken 0900 møter i kantinen
  • Vg2 og Vg3 - alle klasser : Torsdag 17. august klokken 1100 i kantinen
     

Oversikt over skolens bygg

    

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. 

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til. 

Lokal venteliste

Dersom det fortsatt er ledig skoleplass etter at alle prioriterte søkere har fått tilbud, kan det være aktuelt å ta inn søker fra lokal venteliste. Når vi tar kontakt, må du gi et raskt svar.

Oppstartsamtaler

Oppstartsamtalen for elever er den første samtalen mellom elev, foresatte og kontaktlærer ved Strømmen vgs. Hensikten med samtalen er å skape en trygg og positiv skolestart for deg som elev, og å legge til rette for et godt samarbeid mellom skole og hjem.

Oppstartsamtaler ved skolestart høsten 2023 gjennomføres i august.
Invitasjon til oppstartsamtalen sendes en uke før, til digipost (alle elever må opprette digipost - DIGI-POST) der står det også informasjon om oppmøtetidspunkt, kontaktlærer for din klasse og oppmøtested. 

Dersom du ved 3. inntaket har takket ja til en annen skoleplass enn den du har fått innkalling til, så ber vi deg se bort fra denne innkallingen.  

Til oppstartsamtalen

I forbindelse med oppstartsamtalen må du også fylle ut dette skjemaet og skrive under på skolens reglementer, reglement for utlån av læremidler og ordensreglement. Fint om du/dere leser igjennom dette på forhånd.
Fyll ut svarene i oppstartsamtale skjemaet (PDF, 204 kB) og ta med til oppstartsamtalen, dette skjemaet er vedlagt brevet vi har sendt per post. Ta deg god tid til dette og noter svarene dine på arket. Diskuter gjerne spørsmålene med dine foresatte. Innholdet er selvfølgelig dekket av skolens taushetsplikt.

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart Viken-brukeren din er aktivert.

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for å skaffe deg en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Viken, tilbyr fylkeskommunen en gunstig avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående skole.

Les mer om elev-PC og bestilling

Aktiver skolekontoen og kom i gang med din elev-PC/-Mac

For å kunne koble til trådløst nettverk, bruke programmer og skrive ut på elevprinteren, må du aktivere skolekontoen (brukerkontoen) din. Du vil motta en aktiverings-SMS fra Viken fylkeskommune med den informasjonen du trenger. SMS-en blir sendt ut ca. 11. august eller en av de påfølgende dagene.

Aktiver skolekonto og kom i gang med elev-PC/-Mac

Hvis du har glemt passord eller glemt brukernavn, finner du også hjelp på samme side.

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideo

ID-kort, fotografering og oblater

Du som begynner på Vg1 høsten 2023, får et digitalt skolebevis med bilde. Vi tar bilder av alle nye elever på starten av skoleåret. Fotograferingen skjer 24.-25. august, du vil få beskjed om når det er din tur til å fotograferes.

Du som begynner på Vg2 eller Vg3, og som har et fysisk skolebevis fra tidligere, får et oblatklistremerke som viser at beviset er gyldig for inneværende skoleår. Klistremerket skal settes på skolebeviset.

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte.

Se fraværsreglement for alle elever i Viken  

Skoleskyss

Du trenger ikke å søke om skoleskyss.

Sjekk om du har rett til skoleskyss

Gratis lærebøker og andre læremidler

Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. 

Les reglementet for utlån av læremidler

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleruta

Se oversikt over skoleferier og fridager for kommende skoleår

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens rådgivertjeneste

Reglement og rutiner

Lurer du på noe om fravær, ordensreglementet eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Les reglement og rutiner som gjelder for deg som elev

Spørsmål?

Telefon sentralbord: 64 84 50 20

E-poststrommenvgs@viken.no

Skolen holder stengt i uke 27, 28, 29 og 30 vi kan nås på e-post disse ukene
Ordinære åpningstider (klokken 0800 til 1530) igjen fra mandag 31. juli 2023.

Parkering

Det er begrenset med parkeringsplasser ved skolen. Vi oppfordrer alle til å benytte alternativ transport.

Les mer om parkering ved skolen

Forsikringer

Du som elev er forsikret gjennom Viken fylkeskommunes avtale med KLP. Forsikringen gjelder personskade, og dekker ikke personlig utstyr eller verdisaker som PC, telefoner, klokker, smykker, sykler etc.  

Les mer om hva forsikringen dekker og hvordan du bruker den

Velkommen til skolestart ved Strømmen videregående skole!