Vinterleir for utviklingshemmede på Storefjell

Årlig samles omtrent 130 deltakere med ledsagere og instruktører til den tradisjonsrike vinterleiren for utviklingshemmede og ledsagere på Golsfjellet. Leiren er åpen for deltakere fra hele Viken. Årets vinterleir er dessverre avlyst.

Klikk for stort bildeHundekjøring, slalåm og aking på dagtid, og dansekurs og talentkonkurranse på kveldstid. Valgmulighetene er mange for deltakerne på den tradisjonsrike vinterleiren Buskerud fylkeskommune

Hvor og når?

I 2020 skulle leiren gått av stabelen på Storefjell Resort Hotel på Golsfjellet fra 29. mars - 2. april. Påmeldingsfristen var 15. februar 2020. 

Grunnet tiltak for å hindre koronasmitte er dessverre årets vinterleir avlyst.

Hva?

Vinterleiren på Storefjell er et tilbud tilrettelagt for personer med utviklingshemming og deres ledsagere, hvor målet er å gi gode friluftsopplevelser i fellesskap med andre. Deltakerne på leiren får prøve seg på et mangfoldig aktivitetstilbud, med aktivitetsløyper, klatring, aking, slalåm, skiturer, lysvandring, hundekjøring, snøscooterkjøring, bading, dans og mye mer.

Vinterleiren er et samarbeid mellom Storefjell Resort Hotel, Ringerike folkehøgskole, Viken fylkeskommune og instruktører. Rundt 15 instruktører står for det praktiske innholdet, med hjelp fra elevene på Ringerike folkehøgskole. Fra 2020 inngår vi også et samarbeid med Norges idrettshøgskole og får med oss fire studenter som tar fordypning i "friluftsliv og helse".

Vinterleiren har blitt avholdt i over 30 år i regi av Buskerud fylkeskommune. 

Se mer informasjon om priser, opphold og program i invitasjonen. (PDF, 6 MB)

Hvem?

Vinterleiren er et tilbud til personer med utviklingshemming og deres ledsagere fra hele Viken. Det er omtrent 150 plasser.

Vi håper at så mange som mulig får sjansen til å vurdere om de ønsker å delta. Hvem som følger deltakerne, varierer. Noen har det som et alternativ til leirskole, som firmatur i vekstbedriften, som en ferie alene eller sammen med venner og naboer i sitt bomiljø eller sammen med sin familie. Om du selv ønsker å være med, eller du kjenner noen som dette hadde vært aktuelt for, ta gjerne kontakt.

Følg oss!

Dersom du ønsker å følge med på hva som skjer i forkant, under og etter vinterleiren kan du også like Vinterleieren side på Facebook. Her finner du bilder, tidligere program og invitasjoner samt flotte tilbakemeldinger fra deltakere som har vært med tidligere.

Til toppen