Velkommen til oppfølging av KS kurs i klimabudsjett

Klikk for stort bilde Illustrasjon  På vegne av Viken fylkeskommune, Statsforvalteren i Oslo og Viken, KS og Klima Østfold har vi gleden av å invitere til en serie med digitale klimabudsjettworkshops.

Her følger nærmere detaljer om formål, innhold og registrering, samt praktiske punkter.

Formål

Formålet med workshopene er å hjelpe kommunene i Viken med å komme i gang med klimabudsjettarbeidet. Workshopene er en oppfølging fra og bygger videre på KS sin webinarserie og veileder for klimabudsjett som styringsverktøy. 

Innhold og registrering

Av hensyn til planlegging av workshopene ber vi om at dere registrerer dere individuelt for hver workshop, nærmere beskrevet i tabellen nedenfor. Det er rom for at flere fra hver kommune kan delta, spre derfor gjerne invitasjonen til andre du tenker kan ha interesse av dette.

Workshop Klimabudsjett
Workshop Klimabudsjett
Workshoptittel Dato og tidspunkt Tematikk
1 - Hvordan komme i gang med klimabudsjettet Onsdag 14. april, 0830-1130 Hva er et klimabudsjett? Avgrensninger av klimabudsjettet Direkte og indirekte utslipp Klimagassregnskap
2 - Utarbeide og beregne effekten av klimatiltak Torsdag 15. april, 0830-1130 Hva er en referansebane? Hvordan utarbeide en referansebane? Hvordan beregne effekten av klimatiltak?
3 - Klimabudsjett som styringsverktøy Fredag 16. april, 0830-1130 Roller og ansvar Finansiering av tiltak Utarbeide indikatorer Rapportere på tiltak Klimabudsjettering – en kontinuerlig prosess

Meld deg på her.

Praktiske punkter

  • Registreringsfrist onsdag 7. april
  • Workshopene blir avholdt på Zoom. Påloggingsdetaljer sendes i egne eposter mot slutten av uke 14 til alle som har registrert seg.
  • Workshopene blir fasilitert av Endrava som har bred erfaring med å utvikle klimabudsjett og gi kurs om dette til store og små kommuner.
  • Som forberedelse til workshopene anbefaler vi å delta på KS sin webinarserie om klimabudsjett som avholdes 22. 24. og 25. mars. Se nærmere informasjon her

Vi ser frem til å diskutere store og små utfordringer og løsninger på veien mot egne klimabudsjett. Velkommen!

Klikk for stort bilde 

Til toppen