24. oktober ble første ordinære kretsting i Viken idrettskrets satt. Idrettskretsen er Norges største og består av de tidligere idrettskretsene i Buskerud, Akershus og Østfold, og skal jobbe for å skape idrettsglede for Vikens 1,2 millioner innbyggere.

Mennesker samlet rundt et bord

Viken fylkesbibliotek ønsker velkommen til Slabberas – en digital nettverkssamling for språkkafeer mandag 2. november. 

19. oktober ble den første frivillighetskonferansen i Viken arrangert. – Frivilligheten er viktig som samfunnsutvikler, for fellesskapet vårt og for mangfoldet, sier fylkesråd for mangfold og integrering, Tonje Kristensen.

13. oktober var det nøkkeloverrekkelse til nybygget som nå huser Nitja senter for samtidskunst (tidligere Akershus Kunstsenter). Kunstsenteret åpner dørene for publikum i januar neste år.
  

Skulpturer på gulv

 10. oktober åpnet utstillingen «Kunst rett vest» i den nedlagte cellulosefabrikken til Statkraft på Tofte.

Publikum i en sal

 Viken fylkeskommune gir støtte til gjennomføring av tiltak for publikumsutvikling i fylket. Frist for å søke midler er 1. november 2020.

Toppidrettsutøvere

Fylkestinget i Viken vedtok 17. september å bevilge 1,6 millioner kroner til driften av Olympiatoppens fremtidige regionale kompetansesenter i Viken, Olympiatoppen Østlandet.
  

ungdommer lager film

Åtte ungdommer var nylig samlet i Fredrikstad til kortfilmsprint. Fra fredag til søndag skrev de filmmanus, regisserte og laget ferdig to kortfilmer.

Nyrenovert: Skoger gamle kirke.

Skoger gamle kirke er 800 år, og er dermed det eldste bygget i Drammen kommune. 30. august ble jubilanten hedret med festgudstjeneste, teater og konsert. Fylkesordfører Roger Ryberg kunne ikke vært mer stolt over å ha en slik kirke i Viken. 
 

Erik Solbakken og Camilla Eidsvold med stor pengesjekk

Orienteringsløperen Olav Lundanes fra Halden og roeren Erik Solbakken fra Moss har fått fylkeskommunens sponsoravtale for idrettsutøvere i verdenseliten. – Dette vil bety alt for satsingen min videre mot OL i Tokyo neste år, sa Erik Solbakken.

 

Til toppen