Bilde av Håkon Kornstad spiller saksofon

Fylkestinget har vedtatt temastrategi for bibliotekutvikling og temastrategi for kunst og kultur, som skal være gjeldende fra 2022 til 2025.
 

Bilde av et mikrofonstativ

Hvem som får støtte til kunst- og kulturprosjekter for første halvår 2022 fra Viken fylkeskommune er nå klart.
 

Viken fylkeskommune har gjennomført en brukerundersøkelse for å kartlegge kulturbehov og kulturvaner hos unge i alderen 16 til 30 år.

 

– Vi må passe på at ubehaget og berøringsangsten ikke skremmer oss til stillhet, sier Tonje Kristensen.
 

Er det mulig å skrive en historie på bare seks ord?

Kristin Myklebust, Hans Martin Enger og Solveig Mæland i Kolben bibliotek

1. september markeres Nasjonal biblioteksdag, og i år er tema «bibliotek og bærekraft». Fylkesråd Tonje Kristensen mener bibliotekene alltid har jobbet med bærekraft, også før vi begynte å bruke uttrykket «bærekraft».
    

Bilde av bygningen

Nitja senter for samtidskunst i Lillestrøm er nå endelig åpnet. Kunstsenteret skulle egentlig åpnet sine dører i januar, men pandemien satte en stopper for det. Nå kan innbyggerne i Lillestrøm, Viken og i landet for øvrig glede seg over storstilt samtidskunst i et fantastisk nytt bygg.
 

Bilde av Roger Ryberg som holder tale

Fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) håper og tror at årets jazzfestival i Kongsberg vil stå igjen som selve symbolet på gjenåpningen av kulturlivet i Viken og i Norge etter pandemien.

Bilde av eldre hånd og stokk

Ordningen eksisterte også i de tre tidligere fylkeskommunene, og er nå samordnet i en ny ordning i Viken fylkeskommune. 

I dag går startskuddet for Sommerles.no - den årlige kampanjen som skal lokke barn inn i bøkenes vidunderlige verden og åpne døra inn til de gode leseopplevelser.
 

Til toppen