Er det mulig å skrive en historie på bare seks ord?

I halvannet år har Den kulturelle skolesekken Viken måttet holde seg på pausebenken fordi det i liten grad har vært mulig å kombinere smittevern med turnevirksomhet. Ikke rart at de nå er ekstra klare for å legge ut på veien igjen.
 

Kristin Myklebust, Hans Martin Enger og Solveig Mæland i Kolben bibliotek

1. september markeres Nasjonal biblioteksdag, og i år er tema «bibliotek og bærekraft». Fylkesråd Tonje Kristensen mener bibliotekene alltid har jobbet med bærekraft, også før vi begynte å bruke uttrykket «bærekraft».
    

Bilde av bygningen

Nitja senter for samtidskunst i Lillestrøm er nå endelig åpnet. Kunstsenteret skulle egentlig åpnet sine dører i januar, men pandemien satte en stopper for det. Nå kan innbyggerne i Lillestrøm, Viken og i landet for øvrig glede seg over storstilt samtidskunst i et fantastisk nytt bygg.
 

Bilde av Roger Ryberg som holder tale

Fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) håper og tror at årets jazzfestival i Kongsberg vil stå igjen som selve symbolet på gjenåpningen av kulturlivet i Viken og i Norge etter pandemien.

Tonje Kristensen holder opp en bok

Fylkesråd Tonje Kristensen elsker biblioteket, og oppfordrer alle foreldre til å bli med barna sine på Sommerles-kampanjen. 

Bilde av eldre hånd og stokk

Ordningen eksisterte også i de tre tidligere fylkeskommunene, og er nå samordnet i en ny ordning i Viken fylkeskommune. 

I dag går startskuddet for Sommerles.no - den årlige kampanjen som skal lokke barn inn i bøkenes vidunderlige verden og åpne døra inn til de gode leseopplevelser.
 

Kittelsens bilde "Soria Moria"

60 kunstskatter fra Nasjonalmuseets samling er nå på utstilling på Blaafarveværket i Åmot.  

Mikrofon

Kulturtilskudd skal bidra til å realisere Viken fylkeskommunes planer for kunst- og kulturfeltet. Nå er det klart hvem som får støtte for første halvår av 2021.
 

Til toppen