Bilde av Roger Ryberg som holder tale

Fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) håper og tror at årets jazzfestival i Kongsberg vil stå igjen som selve symbolet på gjenåpningen av kulturlivet i Viken og i Norge etter pandemien.

Tonje Kristensen holder opp en bok

Fylkesråd Tonje Kristensen elsker biblioteket, og oppfordrer alle foreldre til å bli med barna sine på Sommerles-kampanjen. 

Bilde av eldre hånd og stokk

Ordningen eksisterte også i de tre tidligere fylkeskommunene, og er nå samordnet i en ny ordning i Viken fylkeskommune. 

I dag går startskuddet for Sommerles.no - den årlige kampanjen som skal lokke barn inn i bøkenes vidunderlige verden og åpne døra inn til de gode leseopplevelser.
 

Nå lanserer Viken fylkesbibliotek podkastserien Bok i boks, med utgangspunkt i alle de vernede telefonkioskene som nå gjør tjeneste som bokdepoter. Hør brukerne fortelle om sine opplevelser! Første episode slippes i dag, tirsdag 25. mai.
 
 

Kittelsens bilde "Soria Moria"

60 kunstskatter fra Nasjonalmuseets samling er nå på utstilling på Blaafarveværket i Åmot.  

Mikrofon

Kulturtilskudd skal bidra til å realisere Viken fylkeskommunes planer for kunst- og kulturfeltet. Nå er det klart hvem som får støtte for første halvår av 2021.
 

Bilde av forskjellige folk rundt et bord

Tilskuddsordningen for inkluderende frivillige møteplasser skal bidra til å skape et mer inkluderende lokalsamfunn, der alle innbyggere føler seg inkludert, og som utjevner sosiale forskjeller.
 

Jenter foran scenen på festival

Nå foreligger lista over hvilke festivaler i Viken som får støtte i 2021.
 

Bilde av et mikrofonstativ

Fylkesråd Tonje Kristensen (Ap) mener at brobygging, mellom kulturtiltak for barn og unge og det profesjonelle kunst og kulturfeltet, er det som må til for å lykkes med talentutvikling i Viken. 

Til toppen