Kai Gustavsen

Mangeårig festivalsjef i Kongsberg Jazzfestival, Kai Gustavsen, er ansatt som seniorrådgiver i Viken fylkeskommune.
  

Tre barn og fylkesråd Camilla Eidsvold på en stor stol

Sommerles er i gang. Fylkesråd for kultur og mangfold, Camilla Eidsvold, møtte barn i Fredrikstad som skal bruke sommeren på å lese.

Mann hører på lydbok

Bibliotekene i Viken lanserer nå et nytt tilbud, et tilbud som vil gi alle som bor eller oppholder seg i Viken tilgang til engelske e-bøker og e-lydbøker via biblioteket.
  

Javier Barrios ligger på gulvet og tegner

Javier Barrios krabber rundt på gulvet med linjal og tusj i Vestfossen kunstlaboratorium. Om ikke lenge skal det bli en utsmykning i taket i kantina i Ringerike videregående skole.
 

Jenter foran scenen på festival

Viken fylkeskommune har tildelt tilskudd til festivaler i tidligere Akershus for 2020. I alt får 14 festivaler tilskudd: 8 musikkfestivaler, 1 film, 1 scenekunst, 2 visuell kunst og 2 tverrestetisk profil. Det er også fordelt stimuleringsmidler til internasjonalt kulturarbeid.

10 fylkeskommuner står samlet om at en ny integreringslov må sikre fylkeskommunene et tydeligere og mer helhetlig ansvar for integrering i Norge. Camilla Sørensen Eidsvold, fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, deltok vegne av fylkeskommunene i høring 18. mai i kommunal- og forvaltningskomiteen om forslaget til ny integreringslov. 

Portrett av Linn

 UKM Østfold har sammen med Linn Isabel Eielsen laget et digitalt tegneseriekurs.

Kuunstgalleri, billedkunst

Kulturbransjen er hardt rammet av koronakrisen. Mange kunstgallerier er midlertidig stengt. Noen er åpne med smitteverntiltak. Men flere har fått alternative, digitale løsninger på plass.
 

 

 

To kvinner ser på kunstbilder som henger på veggen

For å hjelpe kulturlivet i Viken ber Viken fylkeskommune regjeringen og Stortinget om midler til tiltakspakker som fylkeskommunen selv kan utforme. - Fylkeskommunen er nærmere aktørene og kan derfor raskt lage ordninger som treffer, sier fylkesråd for kultur og mangfold, Camilla Sørensen Eidsvold.

Fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, Camilla Eidsvold, etterlyser nasjonale retningslinjer for å ivareta smittevernhensynet til både bibliotekets besøkende og ansatte.

Til toppen