Bok i boks – podkast fra lesekioskene i Viken

Nå lanserer Viken fylkesbibliotek podkastserien Bok i boks, med utgangspunkt i alle de vernede telefonkioskene som nå gjør tjeneste som bokdepoter. Hør brukerne fortelle om sine opplevelser! Første episode slippes i dag, tirsdag 25. mai.
Klikk for stort bilde Vibeke Røgler/ Foreningen !les  
 

– Bok i boks gir deg personlige lesetips og interessante samtaler om bøker. I hver episode møter du programleder Hilde Østby og en spennende gjest som forteller om en bok de anbefaler, sitt forhold til lesing og nærmiljøet der lesekiosken står, sier Silje Stener, prosjektleder for Bok i boks, Viken fylkesbibliotek.

Podkast fra lesekioskene i Viken

I Viken er det planlagt 13 lesekiosker. I samarbeid med folkebibliotekene i fylket har fylkesbiblioteket spilt inn podkastepisoder med gjester som har tilknytning til stedet der lesekioskene står. 

– Podkastepisodene dreier seg i hovedsak om to bøker, den boka som gjesten vil legge inn i lesekiosken og boka gjesten har lyst til å ta med seg ut igjen fra lesekiosken. I samtalene får vi også høre mer om gjesten, stedet der lesekiosken står og det lokale biblioteket tilknyttet lesekiosken.

– Jeg håper lesere over hele Viken oppsøker lesekioskene for å finne sin nye favorittbok, og legger igjen en elsket skatt der, så noen andre får glede av dem. Bøker er til for å deles! sier Østby

Første gjest hos «Bok i boks»

I første episode blir vi bedre kjent med stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen i forbindelse med lesekiosken på Rånåsfoss. Trøen er oppvokst få kilometer fra Rånåsfoss. Hvilken bok hun la igjen i lesekiosken? Hvilken hun tok med seg?Bilde av stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen - Klikk for stort bildeStortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen er først ut i Viken fylkesbiblioteks nye podkastserie Michael Mellemløkken Renjo

 

Bok i boks slipper to episoder per uke fram til sommerferien. Du finner podkasten der du lytter til podkast.

 • Episode 2 – 27.5. - Merete Lie, lesekiosk Fredrikstad
 • Episode 3 – 31.5. - Svein Skarheim, lesekiosk Kongsberg
 • Episode 4 – 3.6. - Anne Felberg, lesekiosk Drøbak
 • Episode 5 – 8.6. - Vibeke Saugestad, lesekiosk Moss
 • Episode 6 – 10.6. - Einar Albertsson, lesekiosk Hurum
 • Episode 7 – 15.6. Espen Goffeng, lesekiosk Hølen
 • Episode 8 – 17.6. Carl Emil Vogt, lesekiosk Hvitsten
 • Episode 9 – 22.6. - Gaute Einevoll, lesekiosk Stabekk
 • Episode 10 – 24.6. - Silje Bull-Njaa Larsen, lesekiosk Hyggen
 • Episode 11- dato kommer senere - Ayse Koca, lesekiosk Drammen
 • Episode 12 – dato kommer senere – Live Skinnes, lesekiosk Krødsherad

God lytting!

Bakgrunnen for lesekioskene

 • Sparebankstiftelsen DNB og Foreningen !les samarbeider om å gi nytt innhold til 100 vernede telefonkiosker i Norge. Telefonkioskene pusses opp og gjøres om til lesekiosker. Lesekioskene innredes med bokhyller som fylles opp med bøker til alle målgrupper og i alle sjangre.
 • Sparebankstiftelsen DNB og Foreningen !les er avhengig av lokale samarbeidspartnere. På steder der folkebibliotek ligger i nærheten av en lesekiosk er folkebibliotekene ofte den lokale samarbeidspartneren i form av å være Lesekioskfadder. Noen av oppgavene til en Lesekioskfadder er å organisere en offisiell åpning og holde øye med kiosken. Mottoet og prinsippet for lesekioskene er «Gi en bok – ta en bok».

Sett fra deg en bok du har lest og ta med en ny hjem!

– Podkasten «Bok i boks» er et flott tiltak som gir en ytterligere dimensjon til Lesekioskene i Viken. Telefonkioskene var et sted der folk delte historier, og gjennom Lesekioskene kan folk fremdeles dele fortellinger med hverandre. Nå har man i tillegg mulighet til å lytte til historier fra kjente lokale personer, sier prosjektansvarlig for Lesekiosk i Foreningen !les, Vibeke Røgler.

Prosjektet «Bok i boks» er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Klikk for stort bilde 

Til toppen