«Den kulturelle spaserstokken» er vedtatt 

Ordningen eksisterte også i de tre tidligere fylkeskommunene, og er nå samordnet i en ny ordning i Viken fylkeskommune. To eldre mennesker på kunstutstilling - Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde: Bærum kunstforening Jarle Nyttingnes

Målet med ordningen er å bidra til formidling av kunst- og kulturprosjekter av høy kvalitet for de i alderen 67+, lokalt, innenfor et mangfold av sjangre og uttrykk.  

Et enstemmig fylkesting vedtok ordningen 16. juni. 

Rett på et godt kulturtilbud  

– Også de eldre blant oss har rett på et godt og variert kulturtilbud, som er tilpasset dem og der de bor, sier fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen (Ap).  

Håper ordning blir tatt flittig i bruk 

Den kulturelle spaserstokken formidles av kommunene, med støtte fra fylkeskommunen. 

bilde av Tonje Kristensen - Klikk for stort bildeTonje Kristensen (Ap) Morten Brakestad   – Kommunene har allerede gitt positive tilbakemeldinger på tiltaket, og vi ser fram til å samarbeide med kommunene om utviklingen av Den kulturelle spaserstokken.  

– Jeg håper at den nye ordningen blir tatt flittig i bruk av kommunene, og bidrar til å formidle kunst og kulturopplevelser av god kvalitet, både i og utenfor helseinstitusjoner, der de eldre befinner seg i dagliglivet.  

– Det er også viktig at ordningen bidrar til økt samarbeid mellom kultursektorene og omsorgssektorene i kommunene, og bidrar til å styrke kulturnæringer lokalt, sier fylkesråden.  

Kan søke fra høsten  

Fra høsten kan kommunene i Viken søke om midler etter den nye ordningen for 2022.  

I 2020 ble om lag 6 millioner kroner bevilget til Den kulturelle spaserstokken for 2021, fordelt på Vikens 51 kommuner. 

Det er kommunene selv som har ansvar for at kulturarrangementene det er søkt om støtte til gjennom året, blir gjennomført.    

Les også:  

Til toppen