Dette er årets fylkeskunstner

Stefan Christiansen er kåret til Årets fylkeskunstner 2022, og mottar 175 000 kroner i stipend. – Tidspunktet kunne ikke vært bedre, sier prisvinneren.

Stefan Christiansen Laila Kongevold

En faggruppe har vurdert alle kandidatene til prisen grundig, og innstillingen på Stefan Christiansen, som Årets fylkeskunstner, var enstemmig.  

Utdrag fra faggruppens begrunnelse:

«En kunstner som leverer på et høyt faglig nivå. Stadig eksperimenterende og utforskende innenfor et aktuelt tema som treffer et bredt publikum, uten at det går på bekostning av den kunstneriske autonomien. I dette prosjektet vil han ta utgangspunkt i Vikens naturmangfold, og knytte det direkte til fylket på en måte som innlemmer betrakteren og stimulerer til deltagelse».

God «timing»

Stefan Christiansen er visuell kunstner, og ønsker å bruke stipendet på å utvikle et kunstprosjekt som handler om kunst i natur. Han er naturligvis strålende fornøyd med å ha blitt tildelt prisen, og innrømmer at den kom på et gunst tidspunkt.  

– Stipendet muliggjør å realisere et prosjekt jeg har hatt lyst til å gå i gang med lenge, men ikke har hatt tid og ressurser til å gjennomføre. Så dette kom på riktig tidspunkt, sier Stefan Christiansen. 

En fortjent prisvinner

Tonje Kristensen - Klikk for stort bildeFylkesråd Tonje Kristensen Morten Brakestad

 – Faggruppen har gjort en grundig og god jobb i vurderingen av kandidatene. Det er alltid krevende å velge mellom så mange gode kandidater, men jeg er trygg på faggruppens vurderinger, og støtter innstillingen full ut, sier fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen (Ap).

 

 

Mari Eriksen Øystein Thorvaldsen

To utviklingsstipender

Viken fylkeskommune har også tildelt Mari Eriksen og Katinka Nilsen utviklingsstipend i kultur. Begge får 50 000 kroner hver. 

Mari Eriksen er visuell kunstner. 

– Jeg er takknemlig for å ha mottatt utviklingsstipend fra Viken fylkeskommune. Det gir meg motivasjon og mulighet til å fullføre store kunstprosjekter i tiden fremover, hovedsakelig min kommende separatutstilling på Kongsberg Kunstforening neste år.

– At fylkeskommunen satser på unge kunstnere og har stipendordninger betyr svært mye. Kunstnerøkonomi og produksjonssteder er store temaer vi alle er opptatt av. Jeg er glad for at Viken har fokus på dette. Med utviklingsstipendet så opplever jeg å bli tatt på alvor som ung og nyutdannet billedkunstner. Tusen takk for det, sier Mari Eriksen.

Katinka Nilsen er fiolinist, og er også fornøyd med stipendet hun er tildelt.  

Katinka Nilssen Tom Henning Bratlie

– For en utrolig hyggelig overraskelse å bli tildelt Viken fylkeskommunes utviklingsstipend. Tusen takk, sier Katinka  Nilsen.

Les også

Til toppen