Dobler utdeling av idrettsstipender for i år

Fylkesrådet har besluttet å doble antallet idrettsstipender for 2022, siden det ikke ble delt ut noen idrettsstipender i fjor, på grunn av pandemien.
Løper i startblokk - Klikk for stort bildeIllustrasjon Shutterstock

Det betyr at det skal deles ut fire idrettsstipender á 100 000 kroner i år.    

Fylkesidrettsstipendene skal gå til etablerte utøvere som har utmerket seg internasjonalt, og eller nasjonalt, med sine idrettslige prestasjoner, og skal bidra til å gjøre en forskjell i deres videre satsing.

Kandidatene må være bosatt i, eller representere en klubb som har tilhold i, Viken fylke. Ordningen gjelder også paraidrettsutøvere.

Ønsker å hedre og motivere

Tonje Kristensen - Klikk for stort bildeFylkesråd Tonje Kristensen Morten Brakestad  – Viken fylke har mange idrettsutøvere som hevder seg helt i verdenstoppen i sine idretter. Det høye nivået til disse utøverne er et resultat av talent, men også av mange år med målrettet trening. Med denne ordningen ønsker vi å hedre og samtidig motivere utøverne til videre satsing, sier fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen (Ap).

Mange av toppidrettsutøverne er gode forbilder for andre, og bidrar til å motivere morgendagens utøvere.

Bred involvering

Det er ennå ikke bestemt hvem som skal motta stipendene. Men det som er sikkert, er at det kommer til å være en bred involvering i utvelgelsen av kandidater.

Olympiatoppen Østlandet skal kvalitetssikre og foreslå åtte kandidater til stipendene. Deretter skal et innstillingsutvalg, bestående av blant annet representanter fra Olympiatoppen Østlandet, Viken idrettskrets og opposisjonen i fylkesting, innstille på fire kandidater.

Til slutt er det fylkesråden som bestemmer hvilke fire kandidater som skal tildeles stipendene.

 

En del av Vikens arbeid for å nå FNs bærekraftsmål

Bærekraftsmål 3
God helse og livskvalitet

Sikre god helse og fremme livskvalitet for alle, uansett alder

Les også

Til toppen