Earth, Wind, Fire, Water i Galleri F15

Tendenser er åpnet for 44. gang, i år med 17 kunstnere og kunstnergrupper fra de nordiske land.kunst - Klikk for stort bildeBattery Jeløy av Ivana Kralikova Morten Brunslid   

Kunstnerne som presenteres i Earth, Wind, Fire, Water, utforsker ulike materialer.  Mange av verkene i utstillingen ser på den gjensidige avhengigheten mellom mennesker, materialer og organismer som vi ofte overser.

Utstillingen varer til 4. oktober.

Nye produksjoner

Alle verkene i utstillingen er hovedsakelig nye produksjoner, nyskapt til utstillingskonseptet og leget spesifikt til Tendenser.

Fra en form til en annen

Randi Grov Berger har kuratert utstillingen.

- Jeg har sett på kontkaktflatene mellom landskapskunst, miljøkunst og kunsthåndverk og knyttet disse tingene sammen. Da vokste tittelen earth, wind, fire, water ganske fort frem, litt symbolsk til naturens sine krefter og kreftene som mange av kunsthåndverkerne jobber med når de jobber med glass, keramikk, og når de omvandler materialet fra en form til en annen. Men det er også byggeklossene i naturen, det som gjør at det er beboelig her på jorden, forteller Randi Grov Berger.  

Studiobesøk

Randi Grov Berger reiste på studiobesøk i de nordiske hovedstedene og oppdaget at kunsthåndverkerne er opptatt av miljøvern og klimakrisen og at de arbeider med dette innbakt i sin praksis.

- Men uten at det er plakat eller demonstrasjonsaktig. Det handler om materialet, hvor de kommer fra, hva slags historie de forteller og hvordan de samarbeider med materialene, sier Randi Grov Berger.

kunstverk - Klikk for stort bildePorcelein piece av Hedvig Winge Morten Brunslid Tette forbindelser

Flere verk stiller skjørheten i vår jordiske tilværelse i fokus gjennom bruk av materialer som endrer seg, tørker inn eller forfaller gjennom utstillingsperioden.

Andre gjenspeiler helhetlige økologiske praksiser, hvor «samarbeid» med materialer oppretter tette forbindelser mellom kunstneren og omgivelsene, et stykke land, eller selve materialet.

Hele Norden

I nesten femti år har Tendenser i vært en av de ledende plattformene for kunsthåndverk i Norden. Tendenser ble først presentert i 1971 som en årlig utstilling med norske kunstnere. Senere har utstillingen utvidet til et biennaleformat som inkluderer tendenser fra hele Norden.

Galleri F15 ligger på Jeløy i Moss

Galleri F15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap.

Smittevernsregler

Galleri F 15 tar smittevern på alvor og har innført følgende regler:

 • Hold 1 meter avstand til andre i hele galleriet.
 • Maksimalt 2 - 3 personer per rom i utstillingen.
 • Det er publikums ansvar å se til at reglene for avstand og antall personer i hvert rom overholdes.
 • Kø for kjøp av billett er etablert i galleributikken, se oppmerkede felt. Ikke gå frem til disken før det er ledig.
 • Vent til trappen er ledig før du går opp eller ned. Ikke berør rekkverket.
 • Personer som har felles husholdning, eller som allerede er tett på hverandre kan telle som 1 person der det er god nok plass til at 1 meters regelen overholdes.
 • Personer som har symptomer på luftveisinfeksjon har ikke adgang til galleriet.
 • Personer med diagnose på sykdommer i luftveiene som astma og allergi må opplyse om dette ved kjøp av billett hvis de har symptomer.
 • Det er ikke tillatt å berøre varer man ikke skal kjøpe i butikken. Ved behov for å se nærmere på en vare, ta kontakt i resepsjonen.

 

  Til toppen