Fra Kongsberg Jazzfestival til Viken fylkeskommune

Mangeårig festivalsjef i Kongsberg Jazzfestival, Kai Gustavsen, er ansatt som seniorrådgiver i Viken fylkeskommune.
Mann i festival - Klikk for stort bildeKai Gustavsen går fra Kongsberg Jazzfestival til Viken fylkeskommune Thomas Hegna/Kongsberg Jazzfestival   

- Etter åtte år som festivalsjef i Norges største jazzfestival er jeg lysten på å ta et nytt skritt og har full tenning på å jobbe med kulturutvikling for hele regionen, sier Kai Gustavsen.

Utvikling

Kai Gustavsen skal arbeide i seksjon for kulturutvikling, en del av rådsområdet kultur og mangfold i Viken fylkeskommune.
- Her får jeg mulighet til å jobbe med forvaltning og utvikling av festivalfeltet, musikkfeltet, internasjonalt kulturarbeid og kulturnæringer.  Utvikling er noe av det viktigste alle kulturledere bør driver med. Jeg føler derfor at jeg har jobbet med kulturutvikling i hele min karriere, både innenfor kommunal forvaltning, halvoffentlig kulturvirksomhet og i den mest kommersielle delen av kulturnæringene, forteller Kai Gustavsen 

Bred kompetanse

Fylkesråd kultur og mangfold, Camilla Sørensen Eidsvold, ønsker Kai Gustavsen velkommen på laget.
- Vi ser fram til at Kai kommer til Viken og bidrar med sin brede kompetanse på kulturfeltet. Viken er en mangfoldig kulturregion med et stort potensial innenfor områdene festival, musikk, internasjonalt kulturarbeid og kulturnæringer. Viken fylkeskommune ønsker å bidra til kunstnerisk utvikling og verdiskaping. Det blir en sann fryd å slippe til en så kompetent person som Kai til å jobbe med utvikling på disse fagområdene, sier fylkesråd for Kultur og mangfold Camilla Sørensen Eidsvold.

Kompetanse

- I Kongsberg Jazzfestival har jeg hatt mulighet til å jobbe med alt fra frivillighet via internasjonale delegatprogrammer til verdensstjerner som Stevie Wonder, Sting og a-ha. Men også mot de mest sårbare kunstneriske miljøene. Dette er kompetanse som er god å ha når jeg tar fatt på denne jobben, sier Kay Gustavsen.

Kai Gustavsen vil starte i jobben 1. oktober, med kontor i fylkeshuset i Drammen, og hele Viken fylke som arbeidsområde.

Til toppen