Her skal det leses!

I dag går startskuddet for Sommerles.no - den årlige kampanjen som skal lokke barn inn i bøkenes vidunderlige verden og åpne døra inn til de gode leseopplevelser.
Klikk for stort bilde ill: sommerles.no  

– Sommerles er en flott og viktig kampanje. Jeg er selv storforbruker av bibliotektjenester, og er stadig innom Drammensbiblioteket med egne barn. Dette er en kampanje med mål og mening, og noe vi i Viken støtter helhjertet opp om, blant annet som bindeledd, sier fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, Tonje Kristensen.

Lesing gir inspirasjon, innsikt og glede – og kunnskap som bereder grunnen for senere demokratideltakelse.

Nasjonal kampanje

Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje for alle barn i 1. – 7. klasse i regi av folkebibliotekene. Målet er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie.  Sommerles.no varer fra 1. juni – 31. august hvert år.

Selv med en tøff start i 2020, midt i en pandemi, kastet folkebibliotekene seg rundt. De hadde digitale skolebesøk og fant gode løsninger på nye problemstillinger – som utdeling av premier på koronavennlig vis.

Med omtrent 30 000 deltakere i det nye fylket i 2020, var det kun 1000 færre enn det samla antallet for Akershus, Buskerud og Østfold året før. Ryker den gamle rekorden i år?

Om Sommerles

På nettsiden Sommerles.no samler barna poeng for hver side de leser, de kan svare på oppgaver, se hva venner leser og skaffe seg digitale troféer som de kan samle på. Noen troféer er lette å oppnå, mens andre henger høyt!

Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket. De kan også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve og svare på oppgaver knyttet til denne, der et nytt kapittel slippers hver uke av kampanjen.

Folkebibliotekene i Viken har ansvaret for den daglige gjennomføringen av Sommerles.no, fra promotering ut i skoler til å dele ut premier til leseglade barn. Viken fylkesbibliotek koordinerer påmelding og er mellomledd mellom folkebibliotekene og arrangører av Sommerles.no.

 

Til toppen