Klare for tur

I halvannet år har Den kulturelle skolesekken Viken måttet holde seg på pausebenken fordi det i liten grad har vært mulig å kombinere smittevern med turnevirksomhet. Ikke rart at de nå er ekstra klare for å legge ut på veien igjen.
Tanja Steen  

Hadde Den kulturelle skolesekken solgt billetter, kunne de ha ledd hele veien til konsertlokalet med hele 300 000 publikummere årlig. Men dette er gratis.

Før man kan sette seg i turnebussen er det imidlertid uhorvelig mye som skal på plass: Skoler skal kontaktes, artister skal kontrakteres, det skal settes opp avtaler, smittevernet skal sikres, det skal planlegges, rigges og settes sammen.

Nye veier

Det sier seg selv at noe slikt ikke går av seg selv. Og for at alle skal bli informert og dermed kunne gjøre klar til besøk, har det vært vanlig å samle kulturkontaktene på skolene. Nå er imidlertid fylket blitt stort, men DKS Viken har konsolidert og samkjørt seg så godt at de fungerer som én organisasjon. Oppgavene er like mange og flere, men nå samarbeides det på tvers av gamle fylkesgrenser – og det betyr også et større repertoar å tilby.

  • I år er det første runde med et samkjørt program med hele 260 ulike produksjoner som skal ut på vegen. Ta en titt på programmet, så får du en smakebit på hva alle elevene i Viken møter i sin skolehverdag dette året. 

DKS Viken går nå nye veier. I år er kulturkontaktene invitert inn i en digital lanserings-kick off, for å ta hensyn til smittevern. I den sammenheng har DKS Viken sendt ut utøver Hallvard Dyrnes med filmkamera på ulike skoler. Han har snakket med ulike folk for å høre hvordan man kan få et DKS besøk til å bli best mulig. Filmen blir vist på et lanseringsmøte med kulturkontakter på alle skoene i Viken. Men du kan også få se den her:

Hallvard Dyrnes skal selv på turne for første gang denne høsten med standup showet «Livsmestring». Vikens videregående elever kan glede seg til å høre Hallvards særegne og humoristiske råd om «Hvordan flytte hjemmefra? Hvordan gå på date? Hvordan styre finansene? Hvordan ha sex?» Blir du nysgjerrig?
Det Andre Teatret   

Er du tilfeldigvis på en skole hvor Hallvard skal ha show, så få det med deg, hvis ikke, gå inn på programsiden  til DKS Viken så får du linker til mange av hans videosnuter på nett.

Animasjon

Produksjonen «Menneskets opprinnelse» har lengre erfaring i DKS Viken, og skal møte elever på 7. trinn. Her viser animatør Pjotr Sapegin og scenograf Kristin Günther hvordan de lager animasjonsfilm. De animerer «live», og du får se figurer og rekvisitter fra filmen, som også blir vist i klasserommet. 
Tanja Steen  

Se produksjonsside og artikkel:

Og tenker du at undervisning om den industrielle revolusjon kun er tung teori og historisk tilbakeblikk, tar du feil. Per Kristian Grytdal, fra Inspiria vitenshow, møter elever på ungdomstrinnet i et forrykende vitenshow med produksjonen «Dampmaskinen».

Til toppen