Kongsberg Jazzfestival 2020 er avlyst 

-Jeg har stor forståelse for de vurderinger og konklusjoner som ligger til grunn for at styret for Stiftelsen Kongsberg Jazzfestival har besluttet å avlyse årets festivalarrangement, sier Roger Ryberg, fylkesordfører i Viken fylkeskommune. Fylkeskommunen lover å ikke trekke tilbake tilskudd som brukes til utgifter festivalen nå får selv om den avlyses. 
Klikk for stort bildeKongsberg Jazzfestival 2020 er avlyst. Kongsberg Jazzfestival

Styret for Stiftelsen Kongsberg Jazzfestival har besluttet å avlyse årets festival, som skulle gå av stabelen 1.-4. juli. Styret annonserte beslutningen om å avlyse mandag 6. april, og skriver følgende på festivalens nettside:

-Det er med tungt hjerte vi overbringer beskjeden om at Kongsberg Jazzfestival 2020 er avlyst. Selv om vi håper av hele vårt hjerte at viruset har nådd sin topp her i Norge innen starten av juli, så må vi ta høyde for risikoen ved å samle tusenvis av mennesker til et så stort arrangement. Vi har et ansvar overfor alle involverte i Kongsberg Jazzfestival å opptre som en ansvarlig samfunnsaktør. 

Kongsberg jazzfestival er Norges største jazzfestival og et av de viktigste kulturarrangementene i Viken. Festivalen er fyrtårnfestival i gjeldende kunst og kulturstrategi og har en partnerskapsavtale med Viken fylkeskommune. 

Viken vil fortsatt gi tilskuddet 

Camilla Sørensen Eidsvold - Klikk for stort bildeFylkesråd for kultur og mangfold, Camilla Sørensen Eidsvold, gleder seg til arbeidet med fylkeskommunens nye integreringsoppgaver Tom-Egil Jensen  -Det er ikke aktuelt for Viken fylkeskommune å trekke tilbake tilskudd fra Kongsberg jazzfestival som benyttes til utgifter festivalen har, selv om festivalen blir avlyst i år. Viken fylkeskommune har et langsiktig samarbeid med festivalen og skal stå ved festivalens side i denne tiden også. Jeg gleder meg virkelig til å kunne besøke festivalen i 2021, sier fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, Camilla Sørensen Eidsvold.  

 

 

FylkesorKlikk for stort bildeRoger Ryberg (Ap), fylkesordfører Tom-Egil Jensen dfører Roger Ryberg oppfordrer sponsorer og støttespillere til å ikke kreve tilbakebetaling av tilskudd og bidrag til kulturarrangementer som må utsettes, men heller la bidragene stå.

-På den måten kan Kongsberg Jazzfestival og andre viktige kulturaktører kan overleve koronakrisen og gi oss flotte kulturopplevelser også i fremtiden, sier Ryberg. 

 

De som har kjøpt billetter vil få tilbud om tilbakeføring av billettpengene eller flytting av billetter til neste år, heter det på nettsiden til festivalen.

Les også

Tilskudd til kulturarrangementer som ikke kan gjennomføres etter planen

Til toppen