Korona gir alternative kunstbesøk

Kulturbransjen er hardt rammet av koronakrisen. Mange kunstgallerier er midlertidig stengt. Noen er åpne med smitteverntiltak. Men flere har fått alternative, digitale løsninger på plass.
Kuunstgalleri, billedkunst - Klikk for stort bildeFra Vestfossen kunstlaboratorium Bjørn Kristoffersen  

 

 

Henie Onstad kunstsenter har åpnet en egen Art Channel. I stedet for å stenge kunstsenteret helt ned, har de rigget til en ny tjeneste slik at arkivklipp kan strømmes til publikum, med konserter, digitale omvisninger fra de koronastengte utstillingene og annet eksklusivt materiale til publikum. I tillegg til de digitale konsertene i HD tilbys digitale omvisninger i de stengte utstillingene Picasso 347 og New Visions, en improvisert digital feiring av Arnold Haukelands 100-års jubileum.

3D visninger

Vestfossen kunstlaboratorium hadde en digital, direktestrømmet sesongåpning 2. mai med hovedutstillingen i Hovedbygningen: ÅPENT (istedenfor stengt), i prosjektrommet: FABRIKKEN – en utstilling om Vestfos Cellulosefabrik og i utstillingshallen: NATURE by Krafted.
Utstillingene og kaféen vil holde åpent for publikum fra søndag 3. mai. I samråd med helsemyndigheter har de iverksatt smittevernstiltak for å skape et trygt kunstbesøk.
Åpningstider
3. Mai – 20. September, kl. 11 – 18, tirsdag - søndag.
(OBS! Stengt mandager og 17. mai).
Her kan du se virtuelle 3D-visninger av tidligere utstillinger ved Vestfossen Kunstlaboratorium

Via Facebook

Østlandsutstillingen ved Kunstbanken Hedmark kunstsenter er åpen med forebyggende tiltak. Har du ikke mulighet til å reise til Hamar, kan du se noe av utstillingen via facebook: . Til sommeren flyttes utstillingen til Buskerud kunstsenter og i høst til Østfold kunstsenter, med forbehold om endringer.

Kunst, natur og samhold

Ås kunstutviklingssentral Bakeriet arrangerer Korona art walk 2020: En opplevelse av kunst, natur og samhold, i tråd med dagens retningslinjer rundt sosial distansering. Utstillingen foregår i skogen: 

Skulpturpark

Kistefos Museum har sesongåpning fra 24. mai som varer til 11. oktober.
Der kan du oppleve den internasjonalt anerkjente arkitekturperlen The Twist, kunstutstillinger og en skulpturpark som fikk  6 nye verk i 2019. Skulpturparken er åpen hele året.

Digitale utstillinger

Akershus kunstsenter har digitale utstillinger.
Akershus kunstsenter har også sin egen youtube-kanal 

Reåpner

Nesoddparken kunst- og kulturnæringssenter re-åpner 9.mai med retrospektiv utstilling i Kunsthallen av billedhugger Nils Aasland og åpen cafe. Og 20.juni ønsker de velkommen til åpning av ny retrospektiv utstilling, denne gangen med kunstneren Christian Montarou.

Digital

I Galler i F15 kan du se den digitale utstillingen Sounding Matter av Gunhild Mathea Olaussen. Galleriet er stengt frem til 16. juni

Midlertidig stengt

Til toppen