«Kunst rett vest» - en kunstrunde

Skulpturer på gulv - Klikk for stort bildeFra utstillingen "Kunst rett vest" Hilde Eriksen  10. oktober åpnet utstillingen «Kunst rett vest» i den nedlagte cellulosefabrikken til Statkraft på Tofte.

Kunst rett vest er Norges største regionale satsning på billedkunst og kunsthåndverk – en kunstrunde i 15 kommuner vest for Oslo.

«Kunst rett vest» arrangerer en fellesutstilling hvert år.

Representerer mange

– Fellesutstillingen er selvsagt viktig – særlig fordi den flytter seg hvert år, og sånn sett stadig knyttes til ny lokal og historisk kontekst – men også fordi den representerer så mange ulike kunstnere og så mange forskjellige kunstuttrykk, sier Tonje Kristensen, fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune.

Begivenhet

«Kunst rett vest» er en begivenhet som betyr mye for mange. Arrangørene setter det inn i en lokal og historisk kontekst ved at utstillingen vises på forskjellige steder hvert år.

I år var det fire åpninger, grunnet korona-pandemien. Ordføreren i Asker åpnet to utstillinger og Viken fylkeskommune åpnet to. I alt 110 kunstnere deltar i årets «Kunst rett vest». Men «Kunst rett Vest» er mer enn en utstilling.

Større forståelse

Klikk for stort bildeFrank Arnhøy ble årets debutant Hilde Eriksen Fellesutstillingen er også en invitasjon til å bli med videre på besøk til atelierer og verksteder hvor produksjon finner sted – til rom hvor kunstneren skaper, og hvor publikum kan få en større forståelse for mening, materialitet og virke, sier Tonje Kristensen.

"Kunst rett vest» deler også ut priser, og årets "Kunst rett Vest-pris" gikk til Lillian Eliassen.

Nytt av året er årets debutant, og den gikk til Fredrik Arnhøy.

Utstillingen varer til og med 25. oktober.

Til toppen