Rapper fra Moss til internasjonal finale

Rapperen ADIZ (Adrian Bjørge-Nilsen) fra Moss vant årets Imagine Norway og sikret seg plass i den internasjonale finalen i Brussel i september.
Artist på Scenen - Klikk for stort bildeRapperen ADIZ fra Moss Morten Hauge

Imagine Norway er en konkurranse for unge musikere i alderen 17-21 år, og er et samarbeid mellom UKM Norge, UKM Vestfold og Telemark og JM Norway.

ADIZ skal delta i den internasjonale finalen sammen med Way Down the Rainbow fra Kongsberg som vant Imagine Norway i fjor.

Flere utgivelser

Adiz er en 20 år gammel rapper fra Moss. Han har skrevet låter fra da han bare var 10 år gammel. I et miljø og en skolehverdag han ikke fant sin plass, fant han musikken, og i dag har han flere utgivelser og konserter på sin CV.

Låtene hans omhandler det å bli holdt utenfor sosialt, og mobbingen som fulgte med.

Juryen om ADIZ:

"Åpenbart en up-and-coming artist som har noe å melde! Juryen opplever at Adis har en tydelig historie han ønsker å fortelle, at opptredenen er gjennomtenkt, og at han går utenfor komfortsonen. Gode låter, gode tekster, og pluss at han fremfører på norsk! God flyt i rappingen, mestrer sjangeren sin godt. Kan tidvis minne om en ung Cezinando. Låt to er et klart høydepunkt i opptredenen. Det Adiz fremfører oppleves ekte og nært, vi gleder oss til å se mer fra ham."

Åpen for alle sjangre

Den første Imagine Norway finalen ble arrangert for første i 2018. Konkurransen er åpen for alle sjangre.

Vinneren av Imagine Finale Norway får delta i den internasjonale finalen, der det deltar ungdom fra hele Europa, Sør-Amerika og Afrika, i framtida kanskje også fra enda flere deler av verden.

Les mer om UKM

Til toppen