Skal fremme leseglede hos barn og unge

Torsdag 8. desember lanseres håndboka «Lesesørvis til barn» i regi av blant andre Viken fylkesbibliotek. Hensikten med boka er å gi folke- og skolebibliotekarer et felles verktøy for å skape leselyst. Du kan følge lanseringen på nett.

– Lesersørvis handler om å kunne hjelpe lesere fram til neste gode bok, basert på hva de har vært interessert i tidligere, altså en metodisk tilnærming til leserveiledning. Dette har vi gjort siden 2014, i et nasjonalt samarbeid. Skal man nå barn, krever det en annen tilnærming, og det er det håndboka vi nå lanserer handler om, forklarer Vanja Øyrås ved Viken fylkesbibliotek.

Lesersørvis bygger på den amerikanske tjenesten Readers’ Advisory, og ble tilpasset norske forhold av Vanja Øyrås i boka Lesersørvis (2017). I Lesersørvis til barn har hun fått med seg fem medforfattere: Linn T. Sunne, Camilla Sørbye, Troels Posselt, Ida Zachariassen Sagberg og Vibeke Stokka. Sammen har de bearbeidet lesersørvismetoden slik at den passer for dem som formidler bøker til barn. 
  
Bokas forfattere jobber selv på fylkesbibliotek. For at håndboka skulle bli mest mulig nyttig, har de samarbeidet med bibliotekarer fra skole- og folkebibliotek og Biblioteksentralen. 

2000 eksemplarer

Boka lanseres under et arrangement hos Viken fylkeskommune på Galleri Oslo torsdag 8. desember 2022.

Du kan følge lanseringen på nett fra kl. 10.00