Slår et slag for gratis, digitale utlån

Bibliotekansatte slår et slag for gratis, digitale utlån gjennom kampanjen «Et helt bibliotek rett i lomma, helt gratis». 
Mann med mobiltelefon på stasjon - Klikk for stort bildeJon Esteban Furøy hører på lydbok Morten Brunslid

Alt du trenger for å få tilgang til tusenvis av bøker, aviser, blader og filmer er et lånekort og en app.  

Digitale tjenester

Ansatte i bibliotekene i Viken ønsker å bidra til økt bruk av de digitale tjenestene, og er med i flere filmer som viser hvor enkelt det er å laste opp litteratur rett til mobiltelefonen eller nettbrettet. 

Lommeboka – Få et helt bibliotek rett i lomma, helt gratis! 

Tre ansatte 

Flavia Seegard, Jon Esteban Furøy og Andreas Kjøde er tre av de bibliotekansatte som stilte seg bak kameraet.  

kvinne på en krakk - Klikk for stort bildeFlavia Seegaard leser e-bøker på mobil Morten Brunslid Flavia Seegaard var i utgangspunktet nervøs for å stille opp på dette. Men ville bidra med noe hun mener er større enn henne.

– Jeg er jo ikke vant til å gjøre noe som dette. Men jeg synes det er viktig å få de digitale tjeneste ut til flere, særlig til mennesker som ikke kommer til biblioteket. Tjenestene er enkle å bruke, og alltid tilgjengelige. Men det er også viktig å vise frem alle slags folk som bor i Norge, påpeker Flavia Seegaard. 

E-bøker 

Bibliotekene i Viken tilbyr et stort utvalg e-bøker som kan lånes gjennom appene BookBites og Libby: 

I appen BookBites kan du låne norske e-bøker og e-lydbøker. På startsiden får du aktuelle bokanbefalinger fra biblioteket. Appen er utviklet for å gi deg gode lese- og lytteopplevelser, og kan tilpasses dine ønsker.  

I appen Libby kan du låne engelske e-bøker og e-lydbøker. Her får du tilgang til engelskspråklig litteratur innen et bredt spekter av sjangre, med vekt på siste års utgivelser.  

Aviser og blader fra over 100 land

Biblioteket gir deg tilgang til tusenvis av aviser og blader på mer enn 60 språk på nett. Gjennom appen PressReader kan du holde deg oppdatert på nyheter, lese interessante artikler eller dyrke din favoritthobby. Her er det noe for alle. 

Dokumentarer og kortfilmer 

Med nasjonalt lånekort har du tilgang til rundt 400 kortfilmer og dokumentarer. Via appen Filmbib eller via filmbib.no kan du se filmer hvor som helst, når som helst.  

Viken fylkesbibliotek har fått laget filmer til de digitale tjenestene.

Underkommunisert 

Mann på togstasjon - Klikk for stort bildeJon Estban Morten Brunslid Jon Esteban Furøy tenkte seg ikke så mye om før han sa ja til oppdraget. 

– Det var moro. Det er gøy å være med på ting man ikke gjør til vanlig. De digitale tjenestene er underkommunisert, selv om vi snakker om dem hele tiden. Det kommer ikke godt nok frem hva vi driver med og hva slags tilbud vi har. Vi må fortsette å gjøre masse god jobb, vi må fortsette og fortsette, sier Jon Esteban Furøy. 

«Jeg bruker de digitale tjenestene. De forenkler hverdagen» 

Jon Esteban Furøy  

Et godt tilbud

Mann - Klikk for stort bildeAndreas Kjøde Morten Brunslid Andreas Kjøde er ansatt i biblioteket og bruker av digitale tjenester.  

– Det var kjempehyggelig og spennende. Jeg liker appen Bookbites. Jeg jobber i bibliotek og liker at vi har digitale tjenester. Jeg vil være med på å få dette ut, også til de som vanligvis ikke bruker biblioteket. Da får de også et godt tilbud, sier Andreas Kjøde.  

Få et helt bibliotek rett i lomma, helt gratis! 

Kampanjen er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Til toppen