Sprinthelger med kortfilm i august og september

Mediefabrikken, UKM og Bizzy arrangerer kortfilmsprint for elever på videregående skoler og folkehøgskoler i Viken-regionen.
Kamera, filminnspilling - Klikk for stort bildeI korfilmsprint i august og september Lillian Julsvik  

Målet med kortfilmsprinten er å kunne jobbe fokusert og intensivt med en kortfilmidé og legge til rette for arenaer hvor filminteresserte ungdom i Viken kan møtes.

Gjennomføring

  • Digital workshop 1: 5. august
  • Digital workshop 2: 12. august
  • Sprinthelg Bærum 21. – 23. august
  • Sprinthelg Fredrikstad: 28. – 30. august
  • Sprinthelg Drammen: 4. – 6. september
  • Klippeveiledning
  • Premierevisning

Den første helgen gjennomføres på Mediefabrikken på Jar i Bærum, neste på Glemmen videregående skole i Fredrikstad og den siste på Åssiden videregående skole i Drammen. Alle som deltar vil få tilgang til gratis produksjonsutstyr fra Mediefabrikken, og diett gjennom sprinthelgen. Det legges ikke opp til overnatting, med mindre reiseveien for den enkelte deltaker tilsier det.

Manus og regi

I forkant av sprinthelgen som går over 48 timer, inviteres deltakerne til to digitale workshops hvor idéutvikling, manus, regi og produksjonsforberedelser står på programmet.

Skuespillerregi

Sprinthelgen gjennomføres fra fredag kl. 17.00 til søndag kl. 19.00. På fredag handler det om manusutvikling og skuespillerregi med veiledning fra manusforfatter og regissør. På lørdagen vil det legges opp til innspilling av kortfilmene i samarbeid med en profesjonell fotograf. Søndagen vil bestå i redigering og klipp av kortfilmene sammen med klipper.

Hvem kan søke?

Filminteresserte ungdom i alderen 15 – 21 år, med bostedsadresse i Viken fylkeskommune.
Du kan melde deg på individuelt eller som gruppe.

Du finner mer informasjon og kan søke på nettsidene til Mediefabrikken.

Ung kultur møtes (UKM) er en viktig arena lokalt og regionalt, hvor unge mellom 13 og 20 år kan delta med alle slags kulturuttrykk.

Bizzy er eventappen for deg mellom 13-21 år som vil oppleve mer kultur.
Bizzy er nå full av de beste digitale og IRL-eventene fra små og store arrangører og gir informasjon om det som skjer og ofte får du billetter i appen til en billigere penge.

Til toppen