Tilskudd til toppidrettsutøvere fra Østfold

Enkeltutøvere som er blant verdens beste i sin idrett og fra Østfold, kan søke om en sponsoravtale med fylkeskommunen med inntil kr. 100.000. To utøvere per år kan få avtalen. Søknadsfristen er 3. april 2020.Grace Bullen og Henrik Larsen under utdelingen av sponsoravtale. Her med Andreas Lervik fra Arbeidepartietog Frps Ole Johan Lakselv  - Klikk for stort bildeGrace Bullen og Henrik Larsen fikk sponsoravtale med fylkeskommunen i fjor. Her under utdelingen med Andreas Lervik fra Arbeidepartiet og Frps Ole Johan Lakselv . Østfold fylkeskommune

For andre gang kan toppidrettsutøvere fra Østfold søke om en sponsoravtale med fylkeskommunen. Grace Bullen og Henrik Larsen fikk sine avtaler i fjor. 

Høye krav

Det stilles høye krav for å komme i betraktning. Utøveren må ha medalje i Olympiske leker eller Paralympics. Utøvere med særdeles gode resultater i VM eller EM og verdenscup eller god resultatutvikling i internasjonale mesterskap og konkurranser som viser at muligheten for å nå verdenstoppen i sin idrett, tilfredsstiller også kravene.

Generelle retningslinjer

  • Utøver må bo i Østfold og ha sin toppidrettssatsing i Østfold, eller opprinnelig være fra Østfold, men bor andre steder på grunn av sin satsing.
  • Utøver må være en god ambassadør og rollemodell for Østfold, og fremvise gode holdninger som idrettsutøver.

Krav til prestasjon (ett av de tre alternativene må kunne dekkes)

  1. Medalje i olympiske leker (OL) eller Paralympics, eventuelt plassering blant de tre beste i verdenscup sammenlagt i olympiske eller paralympiske idretter. Alternativt toppresultater i OL, Paralympics, VM, i spesielle tilfeller EM, og/eller konkurranser på tilsvarende nivå
  2.  Sterke plasseringer i OL, Paralympics og VM, særdeles gode resultater i EM og verdenscup, eller i konkurranser på tilsvarende nivå
  3.  For utøvere som gjennom god resultatutvikling i internasjonale mesterskap og konkurranser viser at muligheten for å nå verdenstoppen i sin idrett er stor. Stipend/støtte kan gis inn mot en konkret satsing mot et større mesterskap som OL/Paralympics, VM og EM.

Søknaden må inneholde:

  • Oppnådde resultater sett opp mot de gitte kriterier
  • Fremtidig målsetting – mesterskap 
  • Tenkt bruk av ressurser og hvordan dette skal underbygge målsettingen, med kostnadsoverslag
  • Referanser med kontaktinformasjon

Skriftlig søknad sendes til Olympiatoppen øst, ved Erling Strand innen 3. april 2020.
E- post: erling.strand@olympiatoppen.no

Bedre prestasjoner

Ordningen ble innført for første gang i fjor, og bryter Grace Bullen og skytter Henrik Larsen fikk hver kr 100.000. 

- Dette er utrolig hyggelig, og betyr veldig mye. Det gjør hverdagen lettere, og vil kunne gi bedre prestasjoner. Jeg kan for eksempel ha med meg flere folk i støtteapparatet, sa Bullen etter utdelingen i fjor. 

23-åringen fra Borge har de siste årene markert seg som en av verdens aller beste brytere. Hun har tatt gull i en rekke internasjonale mesterskap, blant annet ungdoms-OL, EM og senest høsten 2018 da det ble gull i ungdoms-VM i Romania.

En av landets fremste

OL i Tokyo i 2020 er det store målet for Henrik Larsen fra Mysen. Han regnes som en av landets fremste og mest talentfulle skyttere med en stor internasjonal framtid. I 2018 skjøt han Norge til 4. plass i VM i Sør-Korea, noe som også sikret norsk OL-plass i Tokyo i 2020. Han kan også skilte med en rekke imponerende plasseringer i verdenscupen. Han representerer Krapfoss skytterlag fra Moss.

- Man blir ikke rik av å drive med skyting, så dette hjelper veldig i hverdagen. I skyting er det mentale veldig viktig, da hjelper det veldig å ikke måtte tenke på for eksempel økonomi, fortalte Larsen etter utdelingen. 

Til toppen