Viken skal bidra til mer kritisk tenkning

Fylkesbiblioteket i Viken har, sammen med landets øvrige fylkesbibliotek, fått tre millioner kroner fra Nasjonalbiblioteket til gjennomføring av et kompetanseløft for de bibliotekansatte ved folkebibliotekene.

Mann leser en bok - Klikk for stort bilde Jarle Nyttingnes

Kompetanseløftet skal bidra til at vi når den nasjonale målsettingen om å styrke den generelle lesekompetansen i befolkningen og kompetansen knyttet til kritisk tenkning.

 – Prosjektet har som mål å få flere til å lese, styrke kompetansen og bidra til kritisk tenkning i befolkningen.

Dette er svært viktig i vår tid, og kommer nok til å bli minst like viktig i årene som kommer, sier fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen (Ap).

– Da er det viktig at de bibliotekansatte videreutvikle sin formidlingskompetanse, samtidig som de har kjennskap og kunnskap om innholdet de skal formidle, både når det gjelder det skjønnlitterære og den faktabaserte litteraturen, sier fylkesråden.

Skal møte publikum «der de er»

Bibliotekene og de bibliotekansatte rundt om i landet skal samarbeide om prosjektet, og har fått «frie tøyler» til å prøve seg frem.

– Formidlingen trenger ikke bestå av en fysisk bok i et typisk bibliotekrom, det kan like godt skje gjennom en digital bok et helt annet sted. Vi må møte publikum der de er, og prøve å nå dem som ikke selv oppsøker bibliotekene, sier Kristensen.

Til toppen