Aktuelt kulturminnevern
Arkivfoto av vinnere av Buskerud Bevaringspris 2018.

Nå kan du nominere kandidater til Buskerud Bevaringspris. Fristen er 15. september 2020.

   

Bilde av miljøvernminister Sveinung Rotevatn i det han tar det første spadestikket på Gjellestad i Halden

Da klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn satte spaden i jordet på Gjellestad i Halden fredag formiddag, var den første fullskala utgravingen av en skipsgrav fra vikingtiden på over 100 år offisielt i gang.
 
 

Håndsprit for vandrere

Fylkeskommunen setter inn engangstiltak for å avhjelpe situasjonen for pilegrimsherberger/småskala overnattingssteder langs pilegrimsledene i Viken. 
 

Verneverdig villa

Det er oppdaget problemer med registreringen av noen av søknadene om tilskudd til kulturminnevern i Akershus i 2019. Vi ber om at du tar kontakt dersom du ikke har fått svar på din søknad.

 

Bilde av bolverkskar, liggende i steril leire

– Selv om vi tråkker på tidligere tiders spor hver eneste dag i Drammen, så er det ikke ofte de blir virkelig synlige for oss. Lag på lag ligger sporene bevart i sentrale deler av bygrunnen, bevart som kulturminner etter tidligere levde drammensere, forteller Viken-arkeolog Inger Karlberg.

Klima- og miljødepartementet offentliggjorde i dag at regjeringen vil bevilge 15,6 millioner kroner til arkeologiske utgravinger på Gjellestad i Halden kommune. Gjellestadskipet vil være det første vikingskipet som graves ut på over 100 år i Norge.
 

Har du et gammelt hus du vil ta vare på, men vet ikke helt hvordan og hva som er best å gjøre? Akershus bygningsvernsenter tilbyr nå rådgivning på nett for innbyggere i gamle Akershus og Østfold. Beslutning om Buskerud er ikke tatt ennå.
 

Hvorfor ikke benytte hjemmepåsken til å bli bedre kjent med din lokale kulturarv ved å besøke et kulturminne?

 

Denne uka fortsetter undersøkelsene med georadar på de historiske jordene ved Huseby gård i Lier. 
 

Livet på Hvalerøyene i middelalderen var veldig annerledes enn hvordan det er i dag. Men én ting var likt: På visse tider av året flerdoblet innbyggerantallet seg.
 

Til toppen