Bevare meg vel!

Buskeruds bevaringspris er nå delt ut. Marte Lerberg Kopstad på Nedre Lerberg samt Turid Aasen Aastrerud og Borgar Aasterud på Aamundrud kan glede seg over 25.000 kroner hver, pluss heder, ære, plakett og diplom. Lise Jørgensen og Terje Bråthen ble tildelt diplom.
Bilde av vinnere av bevaringsprisen i Buskerud 2020 - Klikk for stort bildeLykke på Nedre Lerberg, som fikk Buskerud bevaringspris 2020 Ole Christian Aslaksen/ Viken  

Det var i år sju kandidater til prisen, som er på 50.000 kroner. I år ble den altså delt på to.

Vinnerne

Om Nedre Lerberg i Ringerike kommune sier juryen: "…Prosjektet er forbilledlig da mye er bevart og antikvariske prinsipper er fulgt til det fulle. Dette i den grad at selv originale smidde spiker er rettet ut og gjenbrukt. Grunneier har nedlagt en stor innsats for å bevare bygget, og har anvendt tømmer fra egen skog. Kandidaten berømmes med bevaringsprisen 2020."

Bilde av vinnere av bevaringsprisen i Buskerud 2020 - Klikk for stort bildeAamundrud på Ringerike var den andre prisvinneren Ole Christian Aslaksen/ Viken Og om Aamundrud (også Ringerike): "…Vi ser dette som et godt restaureringsprosjekt som har reddet bygget. Tiltakshaver har strukket seg så langt som mulig i bruk av autentiske deler, og har fulgt antikvariske prinsipper i istandsettingen. Eieren berømmes bevaringsprisen 2020 for godt utført arbeid."

Bilde av vinnere av bevaringsprisen i Buskerud 2020 - Klikk for stort bildeThornes vei 7 på Kongsberg fikk skryt for innsatsen Ole Christian Aslaksen/ Viken Thornes vei 7 på Kongsberg, eid av Lise Jørgensen og Terje Bråthen, fikk også skryt av juryen: "…Det store og over lag svært gode arbeidet som har blitt nedlagt berømmes av Buskerud kulturminneråd med diplom spesielt med hensyn til at eierne viser at man kan ta et gammelt bygg i bruk. Det bemerkes at dette er et godt klimatiltak. Bygget er godt synlig i Kongsberg by, og står dermed som et tydelig eksempel."

Til toppen