Testet kulturarvportalen

I slutten av mai lanserte Viken fylkeskommune «Kulturarvportal for Buskerud». Neste steg var å teste om den fungerte etter hensikten. Vi sendte ansvarlig fylkesråd Tonje Kristensen ut på tur.
Skjermdump/ Morten Brakestad  

Kulturarvportalen har sprunget ut av et vedtak i tidligere Buskerud fylkesting, men har muligheter for utvidelse til hele Viken, om man skulle bestemme seg for det.

kulturarvportalen.no er en kartbasert løsning som viser alle mulige slags kulturminner som måtte befinne seg rundt deg, og som henter sin informasjon fra statlige databaser.

-Spennende

Tonje Kristensen er fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, herunder kulturminnevernet, og sånn sett et naturlig «offer»/ en naturlig testpilot. Hun måtte ikke gå langt unna inngangsdøra hjemme i Drammen før det dukket opp kulturminner på løpende bånd. Noen kjente, mange ukjente.

- Det var mye mer rett utenfor stuedøra enn jeg var klar over. Og det viser jo bare at du ikke trenger å legge ut på langtur for å få opplevelser, her var det mye forskjellig rett i nærheten. Nå som jeg vet om denne løsningen, kommer jeg nok til å bruke den aktivt når jeg er ute. Så kan det hende at turen bringer meg et helt annet sted enn jeg hadde tenkt i utgangspunktet.

- Blir det kulturarvportal for hele Viken?

- Det er ikke bestemt ennå. Først får vi høste erfaringer og evaluere, så får vi se. Men muligheten er der, sier Kristensen.

Til toppen