I mer enn femti år har Roar Stang AS gjort butikk på produksjon av kjøtt. Etter å ha fått støtte fra Viken fylkeskommune satser selskapet nå på å bli landets ledende leverandør av kortreist og sunn pizzatopping.
  

I år arrangerer Kompetanseforum Østfold en digital bedriftsdag for karriereveiledere og NAV-veiledere, tirsdag 13. april kl. 09.00-11.00.

Nils Arthur Dahl, Linus Bjørnstad og Sebastian Farbrot

De videregående skolene i Viken stilte med 284 ungdomsbedrifter i Ungt Entreprenørskaps digitale fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter 24. mars 2021. Disse konkurrerte i 14 ulike kategorier. Seks av bedriftene ble kåret til Vikens beste ungdomsbedrifter.

I 2019 støttet Viken fylkeskommune oppstarten av bedriftsnettverket Fredrikstad Medtec. Nettverket har nå samlet ti lokale leverandørbedrifter innenfor medisinsk teknisk utstyr, og i begynnelsen av februar lanserte de sitt samarbeid.

Illustrasjon som viser lokalsamfunn og næringsutvikling

Nå kan distriktskommunene i Viken søke støtte til å styrke levedyktige lokalsamfunn og et bærekraftig næringsliv. Fristen for å søke er 8. mai.   
 

Nore stavkirke

KulturArvOpplevelser er støtteordningen som skal gi verdiskapning i reiselivsnæringen basert på kultur og kulturarv. Nå rulles den for første gang ut i hele Viken, med søknadsfrist 1. mai.
 

– Selv om andelen kvinnelige styremedlemmer generelt er god i Vikens selskaper, er det for svakt at andelen kvinnelige styreledere kun er 19 prosent. Dyktige kvinner finnes det mange av i alle sektorer, det gjelder bare å få tak i dem når vi rekrutterer, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna. 

Tre destinasjonsselskaper i Hallingdal får støtte til vintersesongen.
  

4 par ungdomsføtter på rad

130 representanter fra utdanningsinstitusjoner, næringsliv, NAV og Viken fylkeskommune meldte seg på da Kompetanseforum Østfold inviterte til frokostmøte om korona og den økende ledigheten blant unge. Nå rigges det til nytt frokostmøte.
  

Viken-illustrasjon: Innovativ næring

I år lyser Viken fylkeskommune ut 22 millioner kroner til næringsutvikling og innovasjon i Viken-samfunnet. Nå er det klart for første utlysningsrunde. Fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad håper ordningen blant annet kan bidra til nye arbeidsplasser i fylket vårt.  
 

Til toppen