Én uke igjen til næringskonferansen i Viken

Det er én uke igjen til vi åpner dørene på Union Scene i Drammen og ønsker velkommen til Næringskonferansen i Viken 9. - 10. mai.
Illustrasjon: Viken fylkeskommune     

Viken fylkeskommune sammen med Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet er vertskap for konferansen hvor det er ventet over 150 mennesker som er opptatt av næringsutvikling.

De to konferansedagene har overskriftene: «grønnere og mer fremtidsrettet næringsliv i Viken» og «vekstmuligheter i Viken».

- Vi gleder oss! Programmet er spekket med spennende innlegg fra engasjerte innledere som blant annet skal presentere vekstmulighetene for Vikens næringsliv etter covid og hvordan bygge kapasitet og kompetanse innen grønne næringer, sier fylkesråd for næring, Johan Edvard Grimstad.

Debatter om det grønne skiftet og vekstmuligheter globalt

Dagene krydres med interessante panelsamtaler om blant annet hvordan vi sammen tar tak i utfordringene knyttet til det grønne skiftet og bærekraftig verdiskapning. Debatten vil gå på hvordan vi kan erstatte dagens løsninger og inntekter med grønne, sirkulære alternativer og hvor er det størst potensiale til å skape nye næringer og arbeidsplasser gjennom kompetanse og samarbeid. Viken i en global setting skal også debatteres, for hva er status og hvilke muligheter finnes egentlig for eksport og global konkurransekraft i Viken?

Strategisk arena for erfaringsutveksling og nettverksbygging

- Næringskonferansen blir den største samlingen vi har hatt for aktørene og samarbeidspartnerne våre de siste to årene, og vi ser den som en viktig strategisk arena ikke bare for faglig innlegg, men også erfaringsutveksling og nettverksbygging. Vi er stolte av å få til dette sammen med Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet, sier Kristian Thowsen, fylkesdirektør for næring i Viken fylkeskommune.

Les mer om innledere og detaljer i programmet!

Velkommen!

Til toppen