Formidabel respons – fordeler 24 millioner kroner til opplæring for Vikens bedrifter

Viken fylkeskommune har den siste måneden gitt støtte til korona-rammede bedrifter som har ønsket kompetanseheving for sine ansatte. Responsen har vært enorm, og 24 millioner kroner blir nå fordelt. 

VIKTIG BESØK: Nylig besøkte fylkesråd Johan Edvard Grimstad (t.v.) bedriften Eltrode på Sundvolden. Det resulterte i både selfie og innsikt i hvordan Eltrode benytter støtten til bedriftsinternopplæring. HR-ansvarlig Mai-Britt Jansen og salgsansvarlig Jan Robin Antonsen mener midlene har vært svært viktig i krevende korona-tider. Johan Edvard Grimstad

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– For oss har midlene fra fylkeskommunen vært utrolig viktig. Vi har fått oppgradert vår tekniske plattform, og gitt ansatte opplæring i nye digitale måter å kommunisere og arbeide på, sier HR-ansvarlig Mai-Britt Jansen i Eltrode AS.

For en drøy måned siden ga Viken fylkeskommune bedrifter som er i en krevende situasjon på grunn av koronasituasjonen mulighet til å søke tilskudd til kompetanseutvikling og bedriftsintern opplæring. Støtteordningen med en økonomisk ramme på 24 millioner kroner har vist seg attraktiv for bedrifter i fylkets næringsliv. 

Gir ansatte digital opplæring

En av bedriftene som har søkt støtte er Eltrode AS som holder til på Sundvolden. De er leverandør av byggeplassbelysning, byggvarme, byggestrøm og ladeløsninger, og har kunder både i inn- og utland.

Da landet «stengte ned» på grunn av koronakrisen, måtte selskapet permittere ni ansatte. Nå håper bedriften at alle er helt eller delvis tilbake i løpet av kort tid.

Og med hjelp av 250 000 kroner fra Viken har de ansatte nå fått hevet sin digitale kompetanse. Eltrode har brukt støtten til oppgradering av teknisk utstyr, samt gi opplæring for ansatte i digitale samhandlingsverktøy.

– Når vi nå kommer i gang igjen, kan vi dermed jobbe på mer effektive måter. Vi kan ha alt fra vanlig møter til kontraktsforhandlinger digitalt. Det sparer både miljø og reisetid for ansatte, forteller Mai-Britt Jansen.

Enorm etterspørsel

Fylkesråd for næring, Johan Edvard Grimstad, er svært glad for måten støtteordningen har blitt mottatt av bedriftene i Vikens næringsliv.

– Det er utrolig fint å se at tiltakene vi iverksetter har så konkret verdi for Viken-samfunnet. Å se bedrifter vise handlekraft, finne alternativer i krevende tider, og gi ansatte verdifull ny kompetanse er akkurat slik vi ønsker denne støtteordningen skal fungere, sier Grimstad.

Totalt har rundt 130 bedrifter søkt om støtte. Med disse søknadene blir alle de 24 millionene fordelt, og Viken fylkeskommune kan foreløpig ikke behandle flere søknader.

– Etterspørselen har vært formidabel, og ordningen blir benyttet fullt ut, sier Grimstad.