Viken godt representert ved stor mat- og reiselivsmesse i Berlin

Denne uken var fylkesordfører Roger Ryberg og fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad i Tyskland, som en del av en norsk delegasjon på den årlige internasjonale mat- og reiselivsmessen «Internationale Grüne Woche» i Berlin.Klikk for stort bildeFra venstre: Arve Vannebo, Torstein Maugensten, Steinar Berthelsen, Roger Ryberg, Janne Buhaug, Johan Edvard Grimstad og Kari Randen. De utgjorde delegasjonen fra Viken fylkeskommune. Elin Halland Simensen, Viken fylkeskommune.     

Fylkesordfører Roger Ryberg (A) og næringsråd Johan Edvard Grimstad (SP) ledet delegasjonen fra Viken fylkeskommune. Arrangementet er en av verdens største messer og møteplasser for mat og reiseliv.

Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet velger hvert år ut tre regioner i Norge som får være med på arrangementet, med det beste de har av mat og reiselivsaktører. I år er Fjell-Norge valgt ut for tredje året på rad. Viken leder også Fjellnettverket som samler fjellkommunene i fem fylkeskommuner og åtte regionråd.Klikk for stort bildeRoger Ryberg besøker stand. Henning Wangsnes, Fjellnettverket     

Delegasjonen som besøkte messa denne uka bestod av fylkesmenn, fylkeskommuner, regionråd og kommuner i Fjell-Norge, samt Innovasjon Norge, matprodusenter og reiselivsbedrifter. 

- Grüne Woche er den desidert viktigste arenaen i Europa for å vise fram norsk lokalmat og reiseliv, og det bidrar til å gjøre Fjell-Norge mer attraktivt å besøke. Bedriftene setter stor pris på denne muligheten, sier fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad.

Han trekker også fram at Grüne Woche er blitt et viktig treffsted for norske aktører på tvers av fylker og regioner, der man møtes for å diskutere samarbeid, næringsutvikling, kompetanse og rekruttering i fjellnæringene. 

- Dette gir resultater også etter at man har kommet hjem, og bedriftene følges tett opp for å få mest mulig ut av deltakelsen, sier avdelingssjef Janne Buhaug i Viken fylkeskommune, som blant annet har ansvar for næringsutvikling i distriktene, reiseliv og landbruk i Viken. 

Fylkesordfører Roger Ryberg er imponert over arrangementet og hva de norske produsentene har fått til.  

- Jeg er meget imponert over kvaliteten på produktene fra Viken her på IGW. Det er ingen tvil om at fjell-landbruket i Viken leverer ost, kjøtt og opplevelser i internasjonal toppklasse. Det har vært en formidabel interesse for Norges stand på messa og det gleder meg, sier Ryberg.

Klikk for stort bildeAlle deltakerne fra Viken fylke: Ordførere i fjellkommuner i Viken, regionråd i Viken, fylkespolitikere og administrasjon fra Viken, Innovasjon Norge Oslo/Viken, Fylkesmannen i Oslo og Viken, samt lokale matprodusenter og bedrifter i Viken. Johan E. Grimstad fraværende da bildet ble tatt. Henning Wangsnes, Fjellnettverket  

Se flere bilder og videoer fra arrangementet (Facebook) 

Til toppen