Aktuelt om planlegging

I forbindelse med prosjektet bygdemiljøpakkene er det inngått et samarbeid for å etablere et fagskoletilbud på den flotte husmannsplassen Bøensætre i Aremark kommune. Kurstilbudet «Innføring i bærekraftig reiseliv – økologisk høsting og dyrking» er nå åpent for påmelding.

 

Annette Lindahl Raakil

Kommunens bidrag i den regionale planleggingen blir viktig når tre nye fylkeskommuner skal bygges. Denne uka startet møterekka som skal bidra til at dette samarbeidet styrkes.

Fylkesvåpenet til Akeshus, Buskerud og Østfold på rad

Det er mindre enn ett år til nye Akershus, Buskerud og Østfold ser dagens lys. Når tre nye fylkeskommuner skal planlegges og bygges, håper fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen og fylkesråd Annette Lindahl Raakil på kommunenes hjelp.

Annette Lindahl Raakil (Sp)

Arbeidet med bygdemiljøpakkene styrkes til neste år. Det gleder fylkesråd for plan, klima og miljø Annette Lindahl Raakil. 

To damer som diskuterer foran en flipover

Folkehelselab er en helt ny arena, hvor akademia, kommunene og fylkeskommunen skal jobbe sammen om å ta i bruk og videreutvikle kunnskap om folkehelse. Den aller første samlingen ble gjennomført 29. november på Doga i Oslo. 

Åtte personer som sitter rundt et bord i gruppearbeid

Om under ett år skal plangrunnlagene for nye Akershus, Buskerud og Østfold være klare. Ordførere, deltakere fra arbeidsliv, kultursektoren, akademia og ungdomsrepresentanter fra hele regionen har denne uken gitt innspill i arbeidet.  

To damer og en mann som står utendørs og smiler mot kamera

Stadig flere unge opplever psykiske utfordringer. Nå etableres Headspace Norge - en møteplass der ungdom kan få hjelp tidlig. Viken fylkeskommune støtter prosjektet med midler til oppstart i flere kommuner.

Fylkesråd for samferdsel Olav Skinnes (Sp) deltar på møte i den internasjonale organisasjonen Euromontana, som arbeider for samarbeid og utvikling av fjellområder.​​​​​​

 

Ni unge mennesker som viser fram kursbevisene sine, sammen med fylkesråden for plan, klima og miljo

- Nå er jeg klar for å kjøre prosesser, og bidra til mer ung medvirkning i Viken, sier Live Bendiksby fra Modum. Sammen med 15 andre unge voksne er hun kurset til å bli prosessleder. 

Viken fylkeskommune og Klima Viken inviterer til nytt webinar om arealregnskap. Webinaret gjennomføres 25. oktober klokken 09:00–11:30 på Teams.

 

Til toppen