72 ulike organisasjoner fra 19 europeiske land er medlemmer i Euromontana. Disse inkluderer både internasjonale, nasjonale og regionale organisasjoner.
Styremøtet, generalforsamling og konferansen Mountain Convention 25. - 27. oktober holdes i Italia, i regionen Calabria, i nasjonalparken Sila.
I år er temaet; “Smart mountains: how to make our territories attractive and future-oriented?”
Innovasjon for utvikling av fjellregioner
Olav Skinnes innleder på konferansen Mountain Convention i Italia.
Viken fylkeskommune
– Jeg er opptatt et regionalt utviklingsarbeid som fremmer næringsutvikling, bolyst og livskvalitet i distriktene. For å få det til må vi være innovative og jobbe smart, sa Olav Skinnes i sin innledning på møtet.
Som et godt eksempel trakk Skinnes fram et samarbeidsprosjekt mellom fire kommuner for å utvikle grønne og fleksible transportløsninger for besøkende, fastboende og gods i Norefjell-området.
– Viken fylkeskommunes medlemskap i Euromontana vil sannsynligvis bli videreført av nye Buskerud fylkeskommune, men dette må det nye fylkestinget i Buskerud ta endelig stilling til, sier Olav Skinnes. Skinnes er innstilt til styreplass i organisasjonen.
Strategi for bærekraftige fjellområder
Organisasjonens formål er å promotere levende fjellområder, bærekraftig utvikling og livskvalitet for de som bor der.
Årets konferanse tar sikte på å lage en strategi for bærekraftig utvikling i fjellområder fram mot 2050. Programmet ellers har fokus arbeidsliv og næringsutvikling, grønn mobilitet, livskvalitet i fjellområder.
Følgende prosjekt er for tiden pågående: , SILVER SMEs | Interreg Europe. Avsluttede prosjekter er å finne på organisasjonens nettsider Home - Euromontana .
Fjellnettverket i Norge har mange sammenfallende interesser og mål som Euromontana og man søker å koordinere fellessaker for å påvirke politikk og virkemidler som utvikles i EU.
Medlemmer fra Norge i Euromontana
- Viken fylkeskommune
- Innlandet fylkeskommune
- Vestfold og Telemark fylkeskommune
- Vestland fylkeskommune
- Østlandsforskning
- Vestlandsforskning