En unik mulighet for din skole

Viken deler ut 15 millioner kroner. Nå kan alle skoler i Viken søke midler til RØRE-arbeid på skolen.  Fristen er 31. mars.Barn driver fysisk aktiv læring i oppmerket område i skolegård.  - Klikk for stort bildeMange skoler har fått midler til oppmerking i skolegården gjennom RØRE-prosjektet. Her fra Gimle skole der eleven selv har valgt ut oppmerkingen og bidratt i utviklingen av prosjektet. Ove Tøpfer/RØRE-prosjektet

Har din skole idéer til folkehelseprosjekter som dere vil gjennomføre? Eller har dere lyst til å utforske hvordan vi kan jobbe mer med bevegelsesglede, matglede og gode søvnvaner i skolen? Da bør dere lese videre. 

Nå er det duket for en skikkelig gavepakke til skoler i Viken. Gjennom RØRE-prosjektet lyser Viken fylkeskommune ut midler som alle skoler i Viken kan søke på, både grunnskoler og videregående skoler. 

- Dette er en anledning for skolene til å realisere prosjekter som de selv ønsker å gjennomføre. Vi håper på masse spennende søknader fra hele Viken, sier prosjektleder Cathrine Rød Gundersen. 

Les mer og søk midler på RØRE-prosjektets nettside

Søknadsfrist: 31. mars 2022.

Tiltakene det søkes støtte til skal bidra til å fremme fysisk og psykisk helse, trivsel og læring på skolen. De skal også inspirere til systematisk arbeid med fysisk aktivitet, kosthold og søvn. 

God helse og god læring henger sammen

-Vi tror at god helse og god læring henger sammen. Elever som har spist godt, vært i aktivitet og er uthvilte lærer også bedre. Gjennom RØRE-prosjektet vil vi styrke skolen som helsefremmende arena. Dette er spesielt viktig nå etter to år med pandemi, sier Siv Henriette Jacobsen som er fylkesrådsleder i Viken fylkeskommune. 

RØRE-midlene som lyses ut skal gå til tiltak og prosjekter som gjennomføres i løpet av skoleåret 2022/2023. Vi ønsker både nye og gamle RØRE-skoler velkommen til å søke. 

Siv Henriette Jacobsen og Annette Lindahl Raakil - Klikk for stort bildeViken fylkeskommune inviterer skoler i Viken til å søke om om midler gjennom RØRE-prosjektet. Fylkesrådsleder Siv H. Jacobsen og fylkesråd for plan, klima og miljø, Annette Lindahl Raakil håper på mer bevegelsesglede, matglede og arbeid med gode søvnvaner for elever i Viken. Morten Brakestad  Støtte i arbeidet med tverrfaglig tema

- RØRE-prosjektet er en gylden anledning for skolene til å få støtte til systematisk helsefremmende arbeid, og til arbeid med livsmestring og folkehelse som tverrfaglig tema. Vi er stolte av å kunne tilby dette til alle skoler i Viken, sier Annette Lindahl Raakil, som er fylkesråd for plan, klima og miljø og har ansvar for folkehelse i Viken fylkeskommune. 

Er dette noe for din skole? 

Vi arrangerer webinar for skoler som lurer på om RØRE-prosjektet er noe for dem. 

Her får dere informasjon om prosjektet og dere får møte skoler som forteller hva de har fått ut av å delta i prosjektet. Det blir også anledning til å stille spørsmål. 

Les mer og meld deg på webinar

Her er noen ressurser for deg som søker

Fakta om RØRE-prosjektet

  • Viken fylkeskommune har fått 40,5 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB til å jobbe med folkehelse i skoler i Viken.
  • RØRE-prosjektet legger til rette for sunne og aktive elever som trives og lærer bedre. Formålet med prosjektet er at flest mulig skal fullføre skolegangen sin med best mulig resultat.
  • Gjennom RØRE utforsker vi hvordan skolene kan jobbe med fysisk aktivitet, gode søvnvaner og matglede for å legge grunnlaget for bedre læring.
  • Prosjektet startet opp i Østfold i 2017 og er nå rullet ut i hele Viken. 
  • I dette skoleåret er 66 skoler i Viken med i RØRE-prosjektet.

logo røre vannrett - Klikk for stort bilde

Til toppen