Samarbeider om tryggere russetid

Viken fylkeskommune og Trygg Trafikk Viken har i november arrangert tre seminarer for avgangselever i Viken. Tema: Trygge valg i russetiden.  

Felles retningslinjer for skoleskyss i Viken

Fylkestinget vedtok 25. november nye felles retningslinjer for skoleskyss for elever i grunnskole og videregående. I tillegg til retningslinjer vil det bli utarbeidet veiledere med rutinebeskrivelser av kollektivselskapene Brakar, Ruter og Østfold Kollektivtrafikk.  

Offisiell åpning: Tar i bruk klimasmart undervisningsfjøs for framtiden

Fredag ettermiddag var det offisiell åpning av det nye moderne undervisningsfjøset ved Buskerud videregående skole i Modum.    

Slik kan ny idrettshall ved Lørenskog vgs se ut

Lørenskog videregående får ny idrettshall. Det er klart etter fylkestingets vedtak 25. november.

Glad for flere midler til læreplasser 

Regjeringen bevilger 113,5 millioner kroner ekstra for å styrke arbeidet med læreplasser i sitt tillegg i statsbudsjettet. Det gleder fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus.     

Vil du ta vg2 i England?

Alle elever på studiespesialiserende i Viken har mulighet til å søke om å ta hele andreåret på Lincoln College i England. Du velger programfag, som du ville gjort i Norge, og du starter på vg3 når du kommer hjem til «din» skole.    

Videregående skole og korona: Unntak fra fraværsreglene

På grunn av koronasmittesituasjonen skal helserelatert fravær ikke gjøre utslag på fraværsgrensen ut skoleåret 2021–2022. Skolene skal sørge for at slikt fravær ikke føres på vitnemål og kompetansebevis.

Buskerud-skoler får nytt nettverk

Arbeidet med å skifte ut nettverk på Åssiden og Drammen videregående skoler er godt i gang. Videre utskifting er planlagt så raskt som mulig.

Rullende undervisning

Med kun én prøvetur tidligere på el-sparkesykkel, var fylkesråd Olav Skinnes nesten den perfekte kandidat til å teste Inspirias og Vikens rullende opplæringsturné.  

Viken har Norges største offentlige fagskole – over 2000 studenter

Fagskolen i Viken har nå i høst over 2000 studenter. Det er en økning på over 30 prosent fra forrige år. – Dette er moro og viser at vi tilbyr studier som er relevante både for studentene og arbeidslivet, sier rektor ved Fagskolen i Viken, Eirik Hågensen.  

Til toppen