Utdelingsseremonier for fag-, svenne- og kompetansebrev utgår i 2020

Med bakgrunn i smittevernsrestriksjonene har Viken fylkeskommune besluttet å ikke gjennomføre fysiske utdelinger av fag-, svenne- og kompetansebrev høst og vinter 2020.

Nå kan foresatte logge seg inn i Visma InSchool

Foresatte kan logge seg inn for å få tilgang til kontaktopplysninger og annen informasjon fra skolen.  

Ingen utenlandsreiser i Viken-skolenes regi ut skoleåret 2020/2021

Viken fylkeskommune har besluttet å forlenge reisestopp for alle reiser til utlandet i skolenes regi, eller som kan knyttes til skolene, ut skoleåret 2020/2021.      

Klart for nasjonal digital karriereveiledningstjeneste

Den nye nasjonale digitale karriereveiledningstjenesten skal gjøre karriereveiledning tilgjengelig på nett for alle deler av befolkningen.  

Ledige studieplasser ved fagskolene

Da Stortinget i juni bevilget ekstra koronatilskudd til utdanning, fikk Viken fylke 204 nye studieplasser fordelt på fylkeskommunale og private fagskoler. ‒ Dette betyr at mange har gode muligheter til å bruke den spesielle tiden vi er inne i til påfyll av kompetanse, sier fylkesråd for utdanning i Viken fylkeskommune, Siv Henriette Jacobsen.      

Åpnet reiselivsfagskole på Geilo

Tirsdag 24. august var det åpning av det nye fagskoletilbudet innen hotell og reiseliv på Geilo.  – Det er mange ildsjeler som har bidratt til at reiselivstilbudet nå er etablert. Næringsaktørene her i Hallingdal, og spesielt på Geilo, har stått på gjennom mange år. I dag kan vi glede oss over resultatet av hard jobbing, sa fylkesordfører Roger Ryberg i sin åpningstale.            

40 millioner til nye læreplasser

Viken fylkeskommune setter inn 40 millioner kroner for å sikre læreplasser i utsatte bransjer. Det er et viktig tiltak for å sikre at korona ikke fører til at ungdommer må sette livene sine på vent.   

Fjerner krav om legeerklæring fram til 1. november

Elever som er hjemme på grunn av helseplager trenger ikke å levere legeerklæring, men må levere egenmelding. Shutterstock

Koronasituasjonen i Indre Østfold – Askim og Mysen videregående skoler

Askim og Mysen videregående skoler følger opp med tiltak for å bidra til å stoppe den pågående alvorlige spredningen av koronaviruset i Indre Østfold. I første omgang omgjøres alle fysiske utviklingsdager for lærerne i uke 33 om til digitale opplegg. – Samtidig forbereder vi oss på å måtte gjøre innstrammende smitteverntilpasninger av skolestart den påfølgende uken, sier de to skolenes rektorer Vigdis Gjerberg og Janne Ruud Østby.    

Inntaket til videregående i Viken er klart

Resultatet av første inntaket til videregående skoler i Viken fylkeskommune er klart. 39 964 søkere får nå tilbud om skoleplass. Det var totalt 45 183 søkere. Av disse hadde 45 073 søkere ungdomsrett.  

Til toppen