Javier Barrios ligger på gulvet og tegner

Javier Barrios krabber rundt på gulvet med linjal og tusj i Vestfossen kunstlaboratorium. Om ikke lenge skal det bli en utsmykning i taket i kantina i Ringerike videregående skole.
 

Fingre skriver på et tastatur

-Vi beklager på det sterkeste, og har satt inn tiltak for at dette ikke skal skje igjen. Det sier Olav F Horne, seksjonsleder for fag og yrkesopplæring i Viken fylkeskommune. Ved en feiltakelse lå dessverre personopplysninger tilgjengelig på fylkeskommunens nettside i to dager. 

Kokk smaker må mat

To nye opplæringstilbud for voksne over 25 år som ønsker fagbrev starter denne høsten.

 

For alle videregående skoler har gjennomføringen fem år etter påbegynt opplæring i hovedsak hatt en jevn, positiv utvikling. Det viser tilstandsrapporten for videregående opplæring for skoleåret 2018-19, som ble behandlet i fylkestinget 20. mai.
  

Iver Alne Bolin og søstrene Victoria og Caroline Sørensen. i røde russedresser, sammen med Siv Henriette Jacobsen

– Det skal mer til enn et virus for å klare å bekjempe norsk russetid! 
Iver Alne Bolin, russ i Moss og elev ved Kirkeparken videregående skole, har fått på seg russedressen og feirer at tretten år på skole er tilbakelagt.

Helene Randem Lunde

– Først og fremst er det veldig deilig å få anerkjennelsen for arbeidet jeg har gjort, og få en bekreftelse på at alle timene jeg har lagt ned i oppgaven var verdt det. Det ble til noe bra. Det sier en svært glad vinner av årets Holbergspris i skolen, Helene Randem Lunde fra Vestby videregående skole.

 

Lærer underviser elever i klasserom

Torsdag bestemte regjeringen at alle elever skal tilbake på skolen innen 15. mai. Smittevernreglene skal følges, noe som betyr at det må gjøres tilpasninger.

To hender trykker på PC tastatur

Økonomistyring i praksis, digital markedsføring, HMS for ledere, Instagram, podcast og praktisk forbrukerjus. Det er bare noen av kursene som Viken fylkeskommune tilbyr frilansere, selvstendig næringsdrivende og andre i forbindelse med koronakrisen.

Elever sitter på rekke i klasserom med PC foran seg

– Mange har meldt interesse for å være eksamensvakter, så nå kan vi trygt gjennomføre alle privatisteksamenene i Viken, sier fylkesråd for kompetanse og utdanning, Siv Henriette Jacobsen. Hun er veldig takknemlig for at mange vil bidra til at privatistene får fullført sine fag og kan søke seg videre. 

 

Elev- læring- og mobbeombudene har utformet råd til hvordan lærerne i grunnskolen best kan møte elevene i hverdagen igjen. 

Til toppen