Webinar om videregående opplæring i Viken

Fikk du ikke med deg webinaret Hva skjer ‘a – tilstanden i videregående opplæring , som vi sendte tirsdag 13. april?   Da kan du se opptaket her    

Mars-mission Vestby: Sendte rover til mars

I februar sendte tolv elever på Vestby vgs en rover med Spaceship Aurora til Mars. I forkant hadde de lagt inn kodeinstrukser slik at roveren samler inn nyttig informasjon fra Mars’ overflate. Via en satellitt som går i bane rundt Mars, sendte den utsendte roveren den informasjon tilbake til klasserommet. Der kunne elevene gå i gang med å analysere dataene.  

Rektor på lang sikt

Da Randi Michaelsen fikk tilbudet om å bli fast rektor på Bjertnes – på sin egen 50-årsdag – sendte hun en sjampis-kork i taket.      

Trenger alles hjelp for å hindre trengsel på skolebussen

Viken fylkeskommune ber nå alle innbyggere innstendig om å være med på et krafttak for å minske smittefaren og trykket på skolebussene.  

Fullføringsreformen: Stort sett fornøyd

– Regjeringens Fullføringsreform foreslår mange gode mål og tiltak for å få flere til å fullføre og bestå videregående utdanning. Nå er det avgjørende at staten følger opp med målrettede midler og flere verktøy, slik at vi sammen kan nå felles mål, sier Siv Henriette Jacobsen (Ap), fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune.      

Ny smittevernveileder åpner for munnbind i videregående skole

Fra 12. april: Mindre grupper når skolene er på rødt tiltaksnivå og mulighet for å anbefale bruk av munnbind på skolenes fellesarealer. Fortsatt gjelder det å være hjemme hvis man er syk, holde avstand til andre og ha god hånd- og hostehygiene.  

Digital bedriftsdag 2021

I år arrangerer Kompetanseforum Østfold en digital bedriftsdag for karriereveiledere og NAV-veiledere, tirsdag 13. april kl. 09.00-11.00.

Blir ombud for alle barn og unge i Viken

Elev-, lærling- og mobbeombudet i Viken endrer navn til Ombudet for barn og unge i Viken, og får samtidig utvidet mandat til å gjelde alle barn og unge i fylket.    

Seks ungdomsbedrifter kåret til Vikens beste

De videregående skolene i Viken stilte med 284 ungdomsbedrifter i Ungt Entreprenørskaps digitale fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter 24. mars 2021. Disse konkurrerte i 14 ulike kategorier. Seks av bedriftene ble kåret til Vikens beste ungdomsbedrifter.

7 millioner til Fagskolen i Viken

Fagskolen har fått 6,83 millioner kroner til å opprette seks nye industrifagskole-klasser.    

Til toppen