1821 søkere til Fagskolen i Viken

Fagskolen i Viken har opprettet et nytt tilbud om utdanning innen helse og oppvekst i Askim. Hele 97 søkere har dette studiet som sitt førstevalg.Hjörtur Dramdal Jonsson viser Cyber-Physical LabFactory – digitalisert industriell produksjon med topp-moderne utstyr.  - Klikk for stort bildeHjörtur Dramdal Jonsson viser Cyber-Physical LabFactory – digitalisert industriell produksjon med topp-moderne utstyr. Olga K. Mathisen  

– Det er flott å se at vi har truffet med dette studiet, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken, Siv Henriette Jacobsen.    

Fylkesråden berømmer de seks kommunene som, sammen med fylkeskommunen, har initiert og jobbet frem fagskoletilbudet i Askim.

– Fagskolen i Viken er bevisst på å jobbe sammen med kommunene, næringslivet og andre aktører for å legge til rette for kompetanseheving det er ønske om og behov for på ulike steder i Viken.

Arbeidslivsnært og fleksibelt

– Derfor har også Fagskolen i Viken tilbud om kortere kurs med løpende lokale opptak, og studietilbud som er tilpasset en arbeidshverdag, sier fylkesråden, og sikter blant annet til Reiselivsfagskolen på Geilo.

Skolen tilbyr seks ulike kurs for permitterte eller ledige i reiselivsbransjen, og på studiested Kongsberg som har samlingsbaserte nettstudier man kan ta på deltid.

– Ved studiested Kongsberg har vi en økning i antall søkere med 62 prosent sammenlignet med fjorårets søkertall. De fleste av disse søkerne har valgt nettstudier, forteller rektor på Fagskolen i Viken, Eirik Hågensen.

Han forteller også at Fagskolens studiested på Geilo har doblet antall søkere til de ordinære studiene som inngår i samordnet opptak.

Populære studier

– Men den aller største interessen ser vi på studiested Fredrikstad, som har hele 907 søkere til Fagskolen som sitt førstevalg. Den store økningen skyldes i hovedsak at vi har opprettet nye studier som har truffet behovene i arbeidslivet godt, sier Hågensen.

Totalt har 1821 søkere gjennom samordnet opptak, ønsket Fagskolen i Vikens ordinære studietilbud som sitt førstevalg for neste år. Det er helse- og oppvekstfag, ledelsesfag, reiselivsfag og tekniske fag som dominerer søkerlisten.

– I skoleåret vi er inne i nå, har vi i tillegg 1900 påmeldte på fagskolens andre etter- og videreutdanningstilbud. Fagskolen i Viken er Norges største offentlige fagskole, og skolen er i stor vekst, sier rektor Eirik Hågensen, som er stolt over at skolen tilbyr utdanning som er etterspurt og at det gir en meget positiv utvikling for hele Fagskolen i Viken. 

– Det er gledelig å se at så mange ønsker seg en fagutdanning, og det viser at å ta yrkesfag i videregående opplæring gir mange og gode muligheter for å ta høyere utdanning og å videreutvikle seg for og i arbeidslivet, sier fylkesråd for utdanning, Siv Henriette Jacobsen.

– Det er også bra at så mange benytter anledningen til å få et faglig påfyll, særlig nå som markedet er tøft på grunn av korona-pandemien.


For mer informasjon, kontakt rektor Eirik Hågensen
Tlf: 31 00 73 20, e-post: eirikh@viken.no

Se også nettsiden til Fagskolen i Viken

Til toppen