Bussjåfører ut i streik

Det er til tross for buss-streiken vanlig skole. Dersom du er forhindret fra å komme, må du gi beskjed til kontaktlærer. Partene kom ikke til enighet om ny bussbransjeavtale, og alle rutebussjåfører i Oslo og Viken er tatt ut i streik fra søndag morgen. Det rammer busstilbudet i hele fylket.        

Klart for nasjonal digital karriereveiledningstjeneste

Den nye nasjonale digitale karriereveiledningstjenesten skal gjøre karriereveiledning tilgjengelig for alle deler av befolkningen.    

Foresatte har ennå ikke tilgang til VIS Visma InSchool

Av hensyn til personvern kan vi ikke hente informasjon om foresatte til elever over 18 fra folkeregisteret til Visma InSchool (VIS). Det medfører at leverandøren må lage en ny løsning der elevene selv kan gi foresatte tilgang. Vi må derfor dessverre utsette å gi foresatte, også til elever under 18 år, tilgang til VIS. Vi håper at vi kan gi foresatte tilgang før høstferien .  

Ledige studieplasser ved fagskolene

Da Stortinget i juni bevilget ekstra koronatilskudd til utdanning, fikk Viken fylke 204 nye studieplasser fordelt på fylkeskommunale og private fagskoler. ‒ Dette betyr at mange har gode muligheter til å bruke den spesielle tiden vi er inne i til påfyll av kompetanse, sier fylkesråd for utdanning i Viken fylkeskommune, Siv Henriette Jacobsen.      

Åpnet reiselivsfagskole på Geilo

Tirsdag 24. august var det åpning av det nye fagskoletilbudet innen hotell og reiseliv på Geilo.  – Det er mange ildsjeler som har bidratt til at reiselivstilbudet nå er etablert. Næringsaktørene her i Hallingdal, og spesielt på Geilo, har stått på gjennom mange år. I dag kan vi glede oss over resultatet av hard jobbing, sa fylkesordfører Roger Ryberg i sin åpningstale.            

40 millioner til nye læreplasser

Viken fylkeskommune setter inn 40 millioner kroner for å sikre læreplasser i utsatte bransjer. Det er et viktig tiltak for å sikre at korona ikke fører til at ungdommer må sette livene sine på vent.   

– Velkommen til trygg og god skolestart! 

– Jeg ønsker alle elever på de videregående skolene i Viken hjertelig velkommen til skolestart. Som så mye annet dette året blir også den første skoletiden noe annerledes, men sammen skal vi sørge for en trygg og god oppstart for alle, sier Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse.

Koronasituasjonen i Indre Østfold –Askim og Mysen vgs.

Askim og Mysen videregående skoler følger opp med tiltak for å bidra til å stoppe den pågående alvorlige spredningen av koronaviruset i Indre Østfold. I første omgang omgjøres alle fysiske utviklingsdager for lærerne i uke 33 om til digitale opplegg. – Samtidig forbereder vi oss på å måtte gjøre innstrammende smitteverntilpasninger av skolestart den påfølgende uken, sier de to skolenes rektorer Vigdis Gjerberg og Janne Ruud Østby.    

Inntaket til videregående i Viken er klart

Resultatet av første inntaket til videregående skoler i Viken fylkeskommune er klart, og 39 964 søkere får nå tilbud om skoleplass. Det var totalt 45 183 søkere. Av disse hadde 45 073 søkere ungdomsrett.  

Jakter på læreplasser

Magne Hagen er læreplassjeger av yrke. I fjor var han alene i jaktlaget – i år er de syv jegere. – Det handler om å være synlige på steder der folk er, sier Hagen, som like gjerne markedsfører lærlingordningen på hockeykamper som på jobbmesser.

Til toppen