Mange elever i skolegård

- Vi er inne i en situasjon nå som krever en nasjonal dugnad for å redusere smitteutbredelsen av korona. Derfor tar Viken fylkeskommune nye grep og fra og med fredag 13. mars flyttes all opplæring på de videregående skolene over på digitale arenaer. Elevene skal dermed ikke møte fysisk på skolen frem til påske, sier fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen.

Lærer hjelper tre elever
Da søknadsfristen gikk ut 1. mars var det 45 977 søkere til videregående skoler i Viken fylkeskommune.

Stadig flere søker læreplass i Viken. 400 flere har i år søkt læreplass, sammenlignet med året før i de tre tidligere fylkeskommunene Akershus, Buskerud og Østfold. – Dette lover godt for rekrutteringen i framtiden, sier Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse.

 

Viken fylkeskommunen inviterer billedkunstnere og kunsthåndverkere til åpen prekvalifisering til kunstprosjekt ved Halden videregående skole. Frist for innsendelse er 29. mars 2020.

 I uke 8 og 9 er det vinterferie i Viken. Og fridagene byr på mange muligheter - fra full vinter til vårstemning!

Profesjonalisering av samarbeidet skole og næringsliv: NHO møtte skoleledere og næringsliv på Lier videregående for å lære hvordan skolen jobber for å gjøre yrkesfagene mer attraktive.

Snekkerlærling snekrer gulv

En rapport fra Utdanningsdirektoratet viser at bedrifter i Viken er flinke til å gi søkere lærekontrakter, særlig innen bygg- og anleggsbransjen. På landsbasis fikk 86 prosent av søkere til bygg- og anleggsteknikk en lærekontrakt i løpet av 2019.

To elever prater sammen

Viken fylkeskommune har utarbeidet en ny inntaksordning for videregående skole. Det viktigste prinsippet er at flest mulig elever skal få gå på en skole nær der de bor. ‒ Vi har delt Viken i 11 geografiske inntaksområder for å sikre nærskoleprinsippet, sier seksjonsleder Hilde Monica Dahlberg i seksjon inntak og dimensjonering i Viken.

Katrine Vilaivan Leithe Stensrud fra Nannestad videregående skole briljerte med ostekunnskapene sine og stakk av med Osteprisen på Tine MatCup i Stavanger fredag 10. januar. I kokkekonkurransen erobret team Kajuma fra Nannestad andreplassen, og Vestby videregående kom på delt fjerdeplass.
  

Roger Ryberg i samtale med studenter

Masterstudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge kartlegger fylkeskommunens arbeidstreningsprosjekt ved Vikersund Hoppsenter.

Til toppen