Per Bergerud: – Det er bare å ta av seg hatten for skoleprosjektet i Vikersundbakken

Offentlig og privat samarbeid: Viken-elever bygger hoppbakke i Vikersund.

Fra gulv til tak

Javier Barrios krabber rundt på gulvet med linjal og tusj i Vestfossen kunstlaboratorium. Om ikke lenge skal det bli en utsmykning i taket i kantina i Ringerike videregående skole.  

Beklager at personopplysninger lå offentlig

–Vi beklager på det sterkeste, og har satt inn tiltak for at dette ikke skal skje igjen. Det sier Olav F. Horne, seksjonsleder for fag og yrkesopplæring i Viken fylkeskommune. Ved en feiltakelse lå dessverre personopplysninger tilgjengelig på fylkeskommunens nettside i to dager. 

Mer penger til utdanningsløft 

Regjeringen foreslår å gi nærmere 850 millioner kroner til tiltak i videregående opplæring rettet mot både voksne, ungdom og lærlingebedrifter. - Dette er viktige og riktige skritt på veien for å sikre at flere får gjennomført sitt utdanningsløp. Vi må unngå at koronakrisen også blir en krise for ungdom under utdanning, sier Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse.   

Skolene åpner opp mer - nye veiledere kommer fredag 

Fra neste uke kan hele skoleklasser være samlet, uansett størrelse på klasserommet. Nye veiledere for korona-situasjonen for videregående skole kommer fredag.    

Matte-smartinger fra videregående skole til universitetet

Elever i den videregående skolen som har forsert matte, kan søke om å ta studie og universitetseksamen ved Universitetet i Oslo.  

Fikk gratulasjoner fra statsråd og fylkesråd

Kunnskapsminister Guri Melby og fylkesråd Siv Henriette Jacobsen gratulerte Helene Randem Lunde med førsteplass i Holbergprisen i skolen 2020. De møttes på Vestby videregående skole mandag 25. mai.      

Voksen og ønsker fagbrev innen restaurant og matfag eller salg, service og reiseliv?

To nye opplæringstilbud for voksne over 25 år som ønsker fagbrev starter denne høsten.  

Positiv utvikling på gjennomføringen i videregående opplæring

For alle videregående skoler har gjennomføringen fem år etter påbegynt opplæring i hovedsak hatt en jevn, positiv utvikling. Det viser tilstandsrapporten for videregående opplæring for skoleåret 2018-19, som ble behandlet i fylkestinget 20. mai.      

Russen 2020 tar ansvar – holder avstand

– Det skal mer til enn et virus for å klare å bekjempe norsk russetid!  Iver Alne Bolin, russ i Moss og elev ved Kirkeparken videregående skole, har fått på seg russedressen og feirer at tretten år på skole er tilbakelagt.

Til toppen