Vant fram med søknad – jubler for flere læreplasser til landbruket

Forsøket med læreplasser i landbruket har vært svært vellykket i Buskerud. Nå videreføres ordningen til flere skoler i Viken.  

Eksamen avlyses

Regjeringen foreslår å avlyse eksamen for elever på ungdomsskoler og videregående skoler denne våren.

Stortingspresidenten møtte elever: – Engasjement funker

– Engasjer dere i saker som er viktig for dere, stem ved valg, vær aktiv i ungdomspartiene, bruk elevrådet. Det sa stortingspresident Masud Gharahkhani da han besøkte Gol vidaregåande skule mandag 31. januar.      

Læreplassjegerne i Viken fikk pris av fotballklubb

–  En slik utmerkelse gir oss en unik mulighet til å bli sett og lagt merke til i bedriftsnettverket til en fotballklubb.      

Fullroser avtale om læreplassgaranti

En avtale mellom aktører i anleggsgartnerbransjen og Kalnes videregående skole skal gi elever læreplassgaranti og øke rekrutteringen til anleggsgartnerfaget.    

Glad for støtte til utstyr på yrkesfag

Skoler i Viken tildeles rundt 12 millioner kroner til utstyr på yrkesfag. Et viktig tiltak i en helt nødvendig satsing, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus.  

Lanserer landets første linje for toppkokker

Til høsten starter et splitter nytt toppkokk-tilbud opp ved Glemmen videregående i Fredrikstad. Opplæringstilbudet er det første offentlige av sitt slag i landet, og blir en fylkesdekkende linje.          

Friskoler: Setter av 500 000 til tilskuddsordning

  Søkbar ordning for friskoler i Viken fylkeskommune som gir yrkesfaglig opplæring i verneverdige fag og tradisjonelle håndverksfag.

Ny linje: Ringerike folkehøgskole satser på bærekraft

–  Vi ønsker å strekke oss mot å bli et mest mulig bærekraftig minisamfunn der våre elever kan høste ideer, erfaringer, bærekrafttips og ferdigheter de kan ta med seg videre i livet.    

Etablerer landets første batterifagskole

Fagskolen i Viken får 5,6 millioner kroner i tilskudd for å opprette bransjeprogrammet Batterifagskolen. Studiene blir de første i sitt slag i Norge.    

Til toppen