Flere vil ta høyere yrkesfaglig utdanning ved Fagskolen i Viken

Fagskolen i Viken viser fortsatt sterk vekst. Norges største fagskole fortsetter å levere i tråd med den strategiske målsetningen om å tilby utdanninger som dekker arbeidslivets behov.

 

Gjennom årene med pandemi har flere enn normalt søkt seg til høyere yrkesfaglig utdanning. Med nærmere 10% vekst i søkertall sammenliknet med rekordåret 2021, fortsetter Fagskolen i Viken å vokse. Det er klart etter antall søkere ble offentliggjort 27. april. 

Eirik Hågensen er tilsatt som ny rektor i Fagskolen i Viken - Klikk for stort bildeEirik Hågensen, rektor i Fagskolen i Viken. Carsten Øhrn – I en situasjon med historisk lav arbeidsledighet og stor mangel på arbeidskraft innenfor en rekke bransjer, er det gledelig at vi likevel vokser også i 2022. Det betyr at vi treffer på arbeidslivets behov for kompetanse, sier Eirik Hågensen, rektor ved Fagskolen i Viken i en pressemelding.

Hågensen tilføyer også at man har hatt over 2500 studenter siste året på fleksible desentraliserte studieløp, så det reelle studenttallet nærmer seg 5000 i året.

Fortsetter å øke

– Vi ser at søkingen til alle våre utdanninger fortsetter å øke. At vi kan være fleksible og tilby nye utdanninger i løpet av kort tid er en nøkkel for å få det til. Dette er et resultat av motiverte ansatte og et nært samarbeid med arbeidslivet, sier Ketil Solbakke, prorektor ved studiested Fredrikstad.

På spørsmål om hva annet som gjør at studentene velger Fagskolen i Viken er prorektor ved studiested Kongsberg Nils Ivar Pedersen tydelig:

– Vi ser at den aller største økningen er på nettbaserte utdanningstilbud. Disse tilbudene gjennomføres slik at det er mulig å stå i full jobb og ha familieliv parallelt med studier, noe som er enda viktigere nå som arbeidsledigheten er rekordlav. Arbeidslivet trenger folk, men de trenger også rett kompetanse. Resultatene av det ser vi i søkertallene våre.

Oppdatert kompetanseHeidi Westbye Nyhus - Klikk for stort bildeHeidi Westbye Nyhus, fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune. Morten Brakstad   

–  Jeg er så stolt av alle ansatte ved fagskolen i Viken. De jobber hardt og systematisk for at vi kan gi innbyggerne våre rett og oppdatert kompetanse i et arbeidsliv som stadig er i endring, sier Heidi Westbye Nyhus, fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune.

Til toppen