Jobbet hardt i skole-NM 

Det var en fokusert og konsentrert Adrian Rosenvinge fra Mysen videregående skole vi møtte i verkstedet før konkurransestart.Adrian Rosenvinge var en av 18 ungdommer som denne uka deltok i skole-NM i sveisefaget og industrimekanikerfaget. Usman C. Aslam / Viken fylkeskommune   

– Det blir litt ekstra spenning når det er skole-NM, sier 21 år gamle Adrian, som kjente litt på nervene før han skulle i ilden.  

Han er en av 18 ungdommer som denne uka deltok i skole-NM i sveisefaget og industrimekanikerfaget som ble arrangert ved Sørumsand videregående skole.  

En annen som stilte godt forberedt var Rikard Janson fra Sørumsand videregående skole. Han kom på 2. plass i industrimekanikerfaget.   

– Jeg er veldig fornøyd nå, men det var kort tid og vanskelig oppgave så jeg var litt i tvil underveis, forteller han. Den gode plasseringen falt i god jord hos klassekameratene på Sørumsand videregående som også var med på å arrangere mesterskapet.

Usman C. Aslam / Viken fylkeskommune  

Godt samarbeid 

Finalene i Skole-NM arrangeres i løpet av april med ulike fag fordelt på ulike skoler rundt om i landet.

Skolekonkurranser, fylkesmesterskap og ikke minst skole-NM er spennende arrangementer og en flott anledning til å vise fram yrkesfagene, konstaterer fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus.

Å legge til rette for at elever velger yrkesfag er noe Viken fylkeskommune prioriterer svært høyt.

– Skal vi få til det er vi avhengige av et godt samarbeid mellom skolene, bransjene og bedriftene i arbeidslivet. Skole-NM er et godt eksempel på et slik samarbeid, hvor både skoler, opplæringskontor og WorldSkills jobber godt sammen, fortsetter fylkesråden.

Les også: Glad for flere søkere til bygg- og anlegg 

Stolt rektor  

Det var en stolt rektor som kunne ønske velkommen til en skole som har jobbet systematisk med å fremme yrkesfagene, og der både elever og ansatte har lagt mye arbeid i forberedelsene og gjennomføringen av skole-NM. 

– Det er gøy å få vise fram hvor høyt nivå det er på det elevene gjør, både teoretisk og praktisk. Det er viktig å få fram stoltheten rundt fagarbeiderstatusen og vi er svært glade for å kunne bidra til det, sier rektor ved Sørumsand videregående skole Per Grahn.  

Dette er morgendagens fagarbeidere.

Besøk fra Kunnskapsdepartementet 

Usman C. Aslam / Viken fylkeskommune  

Det var statssekretær i Kunnskapsdepartementet Halvard Hølleland som fikk æren å åpne konkurransene. 

– Den kompetansen dere utvikler er viktig i seg selv og viktig for Norge om vi skal skape nye jobber og ha et næringsliv der vi tjener penger og løser sentrale oppgaver i samfunnet, sa Hølleland i sin åpningstale.  

Til toppen