Kari R. Eide blir ny rektor ved Vestby videregående skole

Eide er i dag assisterende rektor ved Mailand videregående skole. Hun tiltrer stillingen som rektor fra 1. april 2023. 

Bilde av Kari R. Eide - Klikk for stort bildeKari R. Eide blir ny rektor ved Vestby videregående skole. Viken fylkeskommune

– Jeg er veldig glad for å ha fått på plass en så godt kvalifisert rektor på Vestby videregående skole. Kari R. Eide har meget bred skoleledererfaring, og fremstår som positiv, engasjert og veldig motivert for stillingen, sier Hilde Karin Kløvfjell, områdedirektør i utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune.

Kari R. Eide er utdannet cand. mag. i statsvitenskap og sosialøkonomi fra Universitetet i Oslo og har en Master of Management i skoleledelse fra Handelshøyskolen BI. I tillegg har hun utdanning i PPU og spesialpedagogikk.

Eide har vært assisterende rektor ved Mailand videregående skole siden 2008. Tidligere har hun vært utviklingsleder ved Nadderud skole, vikariert som assisterende rektor ved Drømtorp videregående skole og jobbet i både fylkeskommunen og i videregående skole i Finnmark. 

Gleder seg til å bli kjent med elever og medarbeidere

Eide forteller at hun søkte stillingen fordi hun er klar for nye utfordringer, og fordi skolens visjon «Vi åpner dører mot verden og fremtiden» og syn på læring appellerte til henne.  

– Etter mange år som mellomleder ønsker jeg meg nye utfordringer. Skolens hovedsatsningsområder legger vekt på elevenes eierforhold til egen læring. Da jeg så visjonen og satsningsområdene deres, kjente jeg at dette er en skole som passer for meg, sier Eide. 

Hun ser frem til å treffe elever og medarbeidere på Vestby videregående skole. 

– Jeg gleder meg til å høre hvordan elevene jobber med læring på de ulike utdanningsprogrammene, og hvordan medarbeidere jobber sammen for å «åpne dører» for elevene. Så ser jeg frem til et godt samarbeid med elevene og medarbeiderne for å nå målene som er satt for skolen, sier Eide.