Kjemper om å bli de beste ungdomsbedriftene

I mars går landets største fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter av stabelen – ja, det er selvfølgelig i Viken. Over 300 ungdomsbedrifter skal i ilden.  Tre elever fra Mailand videregående skole viser frem koppholderen de har laget for el-sparkesykler.  - Klikk for stort bildeMailand vgs: Vi har laget en fleksibel koppholder for alle typer elektriske sparkesykler. Designet er praktisk og tilpasset unge voksne i farta. Ungt Entreprenørskap Viken   

– Arbeidslivet har behov for ansatte med stor omstillingsevne og endringskompetanse. Gjennom å drive ungdomsbedrift får elevene nettopp disse ferdighetene. Ungt Entreprenørskap Viken er en brobygger mellom skole og næringsliv, sier Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Viken.

– Gjennom å drive ungdomsbedrift trener elevene på samarbeid, problemløsning og kreativitet. Gjennom entreprenørskapsmetodikken blir de gode til å tenke selvstendig, ta initiativ og reflektere. De blir problemløsere. Og, ikke minst, de får mulighet til å benytte seg av opparbeidet kompetanse på tvers av fagområder, helt i tråd med fagfornyelsen, påpeker han.

Fire elever fra Mailand videregående skole har laget en skjeggoppsamler av gjenbrukte materialer.  - Klikk for stort bildeMailand vgs: Vi har laget en skjeggoppsamler av gjenbrukte materialer for å gjøre barbering av skjegg enklere og ryddigere. Ungt Entreprenørskap Viken Fremtidens løsninger utvikles av fremtiden innbyggere

Elever som driver ungdomsbedrift, må reflektere over hvordan bedriftene kan bli mest mulig bærekraftige. Gjennom å samarbeide i team, støtte hverandre og løse konflikter som oppstår, opplever de livsmestring, demokrati og medborgerskap i praksis. Dette passer med de tverrfaglige temaene.

– Vi møter ungdommer som er bekymret for utviklingen i samfunnet, og som bruker engasjementet sitt for å utvikle løsninger for fremtiden. De får ekstra motivasjon ved å jobbe med noe som gir mening og som skaper verdier for andre. Erfaringene de gjør seg i arbeidet med ungdomsbedrift, er svært relevant for fremtidens arbeidsliv, sier Skotland.

Skal kåre vinnere i 14 kategorier

Elever fra videregående skoler i hele Viken deltar i fylkesmesterskapet. Over 300 ungdomsbedrifter skal kjempe i 14 kategorier, om å bli best i alt fra bærekraft og sosialt entreprenørskap til forretningsplan og beste yrkesfaglige bedrift.

Under mesterskapet treffer elevene 150 representanter fra næringslivet som stiller i ulike juryer, lytter til elevenes forretningsideer og intervjuer ungdommene i alle bedriftene som deltar.

Høres det spennende ut? Du kan bli med på den digitale premieutdelingen 24. mars via Facebook og Youtube.

Tekst: Sille Solberg, UE Viken

Til toppen