Korona i ord og bilder

‒ Diktet og bildet mitt beskriver hvordan jeg ser på koronasituasjonen. Dette var en morsom oppgave der vi kunne uttrykke våre egne tanker og følelser rundt det som skjer.

Klikk for stort bilde Ingrid Fløtra/Kalnes vgs  

Amalie Jordet går på Kalnes videregående skole i Sarpsborg, og er i sitt første år på programmet FRISKT naturbruk. Denne linjen har realfagsfordypning, og norsklærer Ingrid Fløtra synes det er ekstra stas at realfagselevene har stor kreativitet også i norskfaget. Ideen til oppgaven fikk hun fra Aschehoug forlag, og fra Lars Saaby Christensens dikt "Liten trøst"(fra intervju i VG)

Oppmerksomhet

‒ Jeg ba elevene tenke over hva som kunne skape oppmerksomhet på sosiale medier. Hvordan et dikt kan vekke interesse. Holder det med bare tekst, eller vil et visuelt uttrykk i tillegg gi leseren noe ekstra?
Klassen tok utgangspunkt i at diktene kan deles på Instagram, og Ingrid viste til hvordan Trygve Skaug deler sine tanker nettopp med en kombinasjon av tekst og bilder på Instagram.
‒ Noen elever har delt diktene på Instagram, andre ikke. De fleste av diktene har vi delt på klassens fellesområde, forteller Ingrid, og legger til at noen elever skrev så personlige dikt at de ønsket at de skulle bli mellom dem og læreren.
‒ Det er sterkt å lese så nære betraktninger, sier Ingrid tankefullt.

Symbolsk bilde

Klikk for stort bildeAmalie Jordet privat Amalie valgte å lage et bilde av diktet sitt, og brukte ett av koronakrisens mest omtalte produkter som bakteppe.
‒ Doruller har jo nærmest blitt et symbol for koronakrisen, i og med at så mange hamstret nettopp toalettpapir i starten. Det ble et godt bilde på hverdagen med korona. Og så er det viktig for meg å formidle at vi velger selv hva vi gjør med disse tidene. Det er viktig å gjøre det beste ut av det og ta vare på oss selv og andre. Det er nå vi må vise litt ekstra omsorg og forståelse.
Amalie tror at koronaen kan være naturens ubarmhjertige måte å rydde opp i verden, med eldrebølgen og klimaendringene.
‒ Men viruset kom brått på og satte oss i en tilstand der det etter hvert går opp for oss at ikke alt vi trodde var viktig egentlig er så vesentlig.

En bestemt tilfeldighet

Lite visste jeg

Lite visste verden

Hvor, hvem, hva

Alt kan forandres med et pust

Sårbar er jeg, og sårbar er verden

Fengslet, men nøkkelen ligger i min egen lomme

Vi velger selv hva vi gjør med livets tilfeldigheter

Sommerkroppen er ikke lenger det viktigste

Klikk for stort bilde Privat  

Til toppen