Russen 2020 tar ansvar – holder avstand

– Det skal mer til enn et virus for å klare å bekjempe norsk russetid! Iver Alne Bolin, russ i Moss og elev ved Kirkeparken videregående skole, har fått på seg russedressen. Nå feires at tretten år på skole er tilbakelagt.

Iver Alne Bolin og søstrene Victoria og Caroline Sørensen. i røde russedresser, sammen med Siv Henriette Jacobsen - Klikk for stort bilde– Tusen takk for at dere tar ansvar, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken, Siv Henriette Jacobsen til de rødkledde Iver Alne Bolin og søstrene Victoria og Caroline Sørensen. Russen får feire i år også – dog med visse begrensninger. Hallvard Mørk Tvete/Viken fylkeskommune

Det så lenge stygt ut for russetiden for russen 2020. Og at perioden frem til 17. mai har blitt veldig mye roligere enn vanlig, er ikke til å stikke under en stol. Men nå har de rød- og blåkledde likevel fått mulighet til å utfolde seg. Så lenge de tar smittevernet på alvor. Og det er de rett og slett ganske flinke til.

Takk for at dere er så flinke

– Det er jo bra for russen at russetiden ikke ble så kjip som man kanskje kunne frykte, og at dette blir en tid man vil huske, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken, Siv Henriette Jacobsen. Hun er imponert over hvordan russen har tatt koronasituasjonen, og at de tar smittevernet på alvor.

– Jeg ønsker å takke russen for at de har vært så flinke som de har vært frem til nå, og for at de tar så mye ansvar som de gjør i denne spesielle tiden. De er glimrende forbilder.

Russetiden er en «en gang i livet»-opplevelse og noe mange unge ser frem til allerede når de starter på ungdomsskolen. For mange har det nok vært tungt å se at hele feiringen sto i fare.

– Det ser ut til at årets russ har funnet sine løsninger. De får ikke med seg store, nasjonale russetreff, men kanskje kan gode opplevelser sammen med få og nære venner veie opp for dette. Og kanskje dette spesielle året gir fremtidig russ noen nye ideer for feiringen, sier Jacobsen.

Følger reglene så godt vi kan

– Jeg tenker at det viktigste vi gjør er å passe på hvor mange vi er med og, ikke minst, hvem vi er sammen med. Vi forsøker å overholde reglene så godt vi kan. Men når vi er ute med venner er det litt vanskelig å klare å holde riktig avstand hele tiden. Iver, som også er elevrådsleder på Kirkeparken videregående skole, lover imidlertid at de følger med og ønsker å være forsiktige.

Iver Alne Bolin og søstrene Victoria og Caroline Sørensen. i røde russedresser, sammen med Siv Henriette Jacobsen - Klikk for stort bilde Hallvard Mørk Tvete/Viken fylkeskommune

Russen 2020 får mye ros

Også politiet skryter av russen, som de mener har oppført seg stort sett eksemplarisk. Politidirektør Benedicte Bjørnland uttaler i VG at russen må innfinne seg med at nasjonaldagsfeiringen må foregå i mindre grupper og med avstand, og politiet kommer til å følge med.

Til toppen