Synnøve Aas Gulvik tar fatt som ny rektor på Ås videregående skole

– Jeg gleder meg til å være på en skole med stort mangfold. Det er viktig at ungdom med ulik bakgrunn og interesser møtes og kan være seg selv. Trivsel og trygghet er grunnlaget for god læring, og samarbeidet med elevrådet er viktig for å få med elevstemmen. 

Synnøve Aas Gulvik er ny rektor på Ås videregående skole - Klikk for stort bildeSynnøve Aas Gulvik er ny rektor på Ås videregående skole Privat   Dette sier Synnøve Aas Gulvik, som inntar rektorkontoret på Ås videregående skole mandag 1. februar. Hun kommer fra stillingen som rektor på Bjerke videregående skole i Oslo, og ser frem til å ta fatt på en skole som er godt drevet og har lange tradisjoner.

– Det er med stor ydmykhet jeg starter i jobben som rektor. Skolen har et godt skolemiljø, og jeg vil bruke mye tid i starten på å bli kjent med elever og ansatte for å sette meg inn i skoledriften, sier den nye rektoren. Hun vokste opp i Grue i Hedmark, og bor nå i Drøbak med mann og hund. De to guttene hennes er voksne. I oppveksten drev Synnøve Aas Gulvik med håndball, speiding og musikk.
– Men nå trives jeg best ute på tur, sier hun.

Samarbeid og læringsfellesskap er viktig

I fagkretsen har Synnøve Aas Gulvik realfag, idrettsfag og skoleledelse, og hun var lærer i ungdomsskolen i noen år før hun ble jeg avdelingsleder for idrettsfag på Frogn videregående skole. Derfra gikk veien videre til Bjerke videregående i Oslo, og nå altså til Ås.

– Det er spennende at skolen ligger i nærheten av NMBU og de mulighetene den tilknytningen gir. Generelt er jeg opptatt av elevenes motivasjon og hvordan skolen kan “koble seg på virkeligheten”. Gode eksterne samarbeidspartnere er positivt for skolen, og et godt læringsfelleskap er avgjørende. Jeg ser frem til å være med å utvikle dette videre, sier Aas Gulvik.

Pandemien utfordrer

Den nye rektoren er imponert over hvordan både elever og lærere har taklet pandemien og de utfordringene den har bydd på. 

– Jeg er imponert over hvor tålmodige og løsningsorienterte de ansatte har vært. Elevene har også måtte godta løsninger som ikke er optimale. Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang og bli kjent med alle på Ås vgs. I første omgang skal jeg lytte til de ansatte og elevene og videreføre de gode rutinene Ås allerede har. 

Les mer om Ås videregående skole

Til toppen