Til topps i Norges største fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter

Rekordmange 318 ungdomsbedrifter deltok under Ungt Entreprenørskap Vikens fylkesmesterskap – som dermed er landets overlegent største entreprenørskapsfest! Ungt Entreprenørskap  

Rundt 3 000 elever på videregående skoler i hele Viken har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret.

I løpet av fylkesmesterskapet har nær 220 jurymedlemmer fra arbeids- og næringsliv gjennomført hele 900 digitale intervjuer for å kåre vinnere i 14 ulike kategorier.

18 av ungdomsbedriftene har fått hver sin gullbillett til NM for Ungdomsbedrift i mai.

Se Vikens NM-lag her

I dag var det premieutdeling i fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter for Akershus, Buskerud og Østfold. 

Til topps for Akershus 

Prisen for Beste ungdomsbedrift for Akershus gikk til HC Sealift UB. Prisen ble delt ut av fylkesråd Edvin Søvik (Ap).  

– Jeg ønsker å gratulere HC Sealift UB med prisen for Beste ungdomsbedrift, og er mektig imponert over hva de har fått til og, ikke minst, er det gledelig å se at man har utviklet et så godt og samfunnsnyttig produkt.  

– Jeg vil også berømme Ungt Entreprenørskap og alle de skoleansatte, som bidrar til å spre engasjement rundt viktigheten av gründervirksomhet og arbeidslivet i skolene. Kanskje er det nettopp én eller flere av disse elevene som nå vil bli inspirert til å utvikle morgensdagens løsninger, sier fylkesråden. 

Beste ungdomsbedrift Akershus: HC Sealift UB. Fylkesråd Edvin Søvik (til høyre) fikk æren av å dele ut prisen. Viken fylkeskommune Neverland Vintage UB fra Kirkeparken vgs vant Beste ungdomsbedrift for Østfold, mens AUFU UB fra Drammen vgs vant Beste ungdomsbedrift for Buskerud. 

Grønn, sosial og økonomisk bærekraft

Det er tydelig fokus på både grønn og sosial innovasjon, ikke bare som ideelle tanker, men også med økonomisk levedyktighet blant forretningsidéene til vinnerne: 

Ungt Entreprenørskap Neverland Vintage UB fra Kirkeparken videregående skole

Leverer bærekraftige vintage klær med en «hemmelig fortid» - og blåste juryen av banen med sin profesjonelle merkevarebygging og kreative markedsføring.

 HC Sealift UB fra Hvam videregående skole

Jobber med en innovativ, mobil løftearm som gjør det Ungt Entreprenørskap mulig for rullestolbrukere å komme seg om bord i båt på egenhånd.

AUFU UB fra Drammen videregående skole

Tilbyr en bullet journal hvor ungdom kan skrive om sin hverdag, følelser og erfaringer – og dele tips og triks med hverandre.

Ungt Entreprenørskap Praktiserer det de lærer

Juryen ble meget inspirert av elevenes faglige kompetanse og driftige engasjement.

– Ungdomsbedrift er realistisk læring. Elevene praktiserer det de lærer, og skaper verdier gjennom å prøve og feile og selv finne løsninger på problemene og utfordringene de møter underveis. Jo mer elevene får bestemme selv, desto mer lærer de. Samtidig utvikler de kompetanse arbeidslivet etterspør. Slik skaper ungdommene en fremtid for seg selv, sier Erlend Eggen, Christer Engström og Petter Skotland, ledertrioen i Ungt Entreprenørskap Viken i en pressemelding.

Ungt Entreprenørskap

  • Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som jobber i hele landet, og i hele utdanningsløpet.
  • I Norge når de årlig ca. 150 000 elever og studenter, de samarbeider med 15 000 lærere og 20 000 frivillige fra arbeids- og næringsliv.
  • Ungdomsbedrift er ett av programmene som Ungt Entreprenørskap tilbyr videregående skole. Elevene får erfaring med å etablere, drive og avvikle sine egne ungdomsbedrifter gjennom ett skoleår.
  • Ungdomsbedrift drives kun innenfor skolen og i samarbeid med lærer. Elevene lærer skolefag gjennom praksis, og hver Ungdomsbedrift har gjerne en mentor fra lokalt arbeids- og næringsliv.
  • Hvert år gjennomfører ca 12.000 elever Ungdomsbedrift. Dette utgjør 20 % av alle elever i videregående opplæring.
Til toppen